C Slatka tradicija

Sastojci
600 g keksa
Fil od griza:
4 belanca
110 g C griza
100 g šećera
20 g C vanilin šećera
1 l mleka
Fil od pudinga:
2 C pudinga od vanile
1 l mleka
4 žumanca
120 g šećera
Treći sloj:
C šlag
malo rendane čokolade

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Letnje kocke

Lagan kolač koji nikada ne dosadi. Ovaj kolač se uvek razgrabi brzinom svetlosti.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Umutite belanca u čvrst sneg. Pomešati C griz, šećer i C vanilin šećer pa razmutiti sa 20 kašika mleka. Preostalo mleko staviti da provri.

U provrelo mleko sipati razmućen griz i kuvati dok se ne zgusne. Kuvan i vruć griz sjediniti iz više puta sa umućenim belancima.

U pleh 35x25 cm poređati red keksa, pa premazati još vrućim filom od griza.

Fil 2:
Žumance, C puding i šećer razmutiti sa 20 kašika mleka. Preostalo mleko staviti da provri, pa u provrelo mleko sipati razmućena žumanca i puding i kuvati dok se ne zgusne (kao običan puding).

Preko fila od griza poređati red keksa, pa vruć fil od žumanaca i pudinga.

Zatim još jedan red keksa, pa preko premazati umućen šlag i posuti sa malo rendane čokolade.

Ostaviti kolač da se stegne i ohladi.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Možete stavljati i samo 2 reda keksa, ali onda će biti niži, a ovako je kao neka tortica. Ako stavljate 2 reda - smanjite količinu keksa.