C Slatka tradicija

Sastojci
Beli fil:
800 ml mleka
80 g C griza
4 kašike šećera
2 C vanilin šećera
4 belanca + 4 kašike šećera
Žuti fil:
1 l mleka
2 C pudinga od vanile
7 kašika šećera
4 žumanca
80 g maslaca
2 C šlaga
oko 300 g četvrtastog keksa

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Kremasti vanila kolač

Kremast, ukusan i lak kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:
C griz skuvati u 800 ml mleka sa 4 kašike šećera i C vanilin šećerom. Kuvati desetak minuta na umerenoj temperaturi uz povremeno mešanje.

Belanca umutiti sa 4 kašike šećera u čvrst sneg. U vreo griz, tek skinut sa vatre, dodavati belanca i mutiti mikserom velikom brzinom.

U pleh veličine 20x30cm. staviti red petit keksa natopljenog u mleku.

Rasporediti beli fil, preko staviti još jedan red keksa i ostaviti da se ohladi.

Žuti fil:
Puding, šećer i žumanca izmešati sa malo mleka. Ostalo mleko staviti da prokuva, ukuvati pudig, kuvati nekoliko minuta.

Skloniti sa vatre i odmah u vrelo umešati hladan maslac sečen na manje kockice.

Rasporediti ovaj fil, preko staviti i treći sloj keksa i ostaviti da se dobro ohladi, najbolje preko noći.

Na hladan kolač staviti C šlag.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata