C Slatka tradicija

Sastojci
Patišpanj:
4 jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1/2 kesice C praška za pecivo
1 kesica C vanilinog šećera
1/2 čaše mleka
Fil:
300-400 g višanja
2 C pudinga od jagode ili maline
5 kašika šećera
100 g C šlaga
1/2 čaše vode ili mleka

Naši proizvodi
Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom jagode Puding sa ukusom maline Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Jovana

Kolač sa višnjama i šlagom

Veoma osvežavajući i ukusan kolač, deca obožavaju!

Vreme pripreme: < 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti belanaca u čvrst sneg pa dodati šećer.

Zatim ubaciti polako jedno po jedno žumance, nastaviti sa mučenjem dodati C vanilin šećer, brašno i C prašak za pecivo.

Peći u zagrejanoj rerni na 200°C oko 15 min. Kada se ispeče preliti ga toplim mlekom i sačekati da se prohladi.

Oko 500 ml vode naliti preko višanja i na tihoj vatri kuvati.

Kada provri, ubaciti dva pudinga (u 100 ml vode rastvoriti puding) i na tihoj vatri mešati oko 3 min.

Kada je skuvam fil, preliti preko korice i sačekati da se ohladi skroz.

Kada se ohladi, umutiti C šlag i staviti preko kolača.

Vratiti u frižider i posle 2 h možete jesti.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ja koristim okrugao pleh, prečnika 30 cm.
Možete u patišpanj izrendati malo korice limuna.