C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
2 jaja
200 ml jogurta
90 ml mleka
280 g šećera
80-100 g maka (količina po želji)
160 g C griza
140 ml ulja
250 g belog brašna tip 400
1 kesica C praška za pecivo
1 kesica C vanilin šećera
Za podmazivanje pleha:
1 kašika ulja
1 ravna kašika brašna
Fil:
800 ml mleka
2 C pudinga od vanile
6 kašika šećera
4 kašike C šlaga
Glazura:
150 g čokolade za kuvanje
3 kašike vode
1 kašika ulja

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Vanilin šećer Puding sa ukusom vanilina Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Svetlana

Kolač sa makom

Divan kolač koji se brzo pravi, ukusan i hrskav. Jednostavan, možete ga servirati uz topli napitak poput čaja ili kafe.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 25
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

KORA:
2 jaja umutite (može sa običnom viljuškom, možete i mikserom), zatim dodajte jogurt, mleko, šećer, mak, C griz, ulje, sve vreme blago mešajući.

Na kraju dodajte brašno, C prašak za pecivo i C vanilin šećer.

Pleh (obim 28 cm ili 26 cm) podmazan sa jednom kašikom ulja pospite sa ravnom kašikom brašna i sipajte smesu za koru.

Stavite u rernu da se peče 25 minuta na 180 stepeni. Ukoliko je jača rerna, posle 15 minuta proverite, možete da smanjite na 160 stepeni.

Fil:
Stavite 600 ml mleka da se kuva u šerpicu. Preostalih 200 ml hladnog mleka umutite sa pudingom i dodajte 6 kašika šećera.

Ukoliko je mleko počelo polako da vri, smanjite temperaturu ringle i polako sipajte puding u mleko neprestano mešajući dva minuta.

Kada ukuvan puding skonite sa ringle, promešajte još dva minuta i u tu smesu dodajte 4 kašike šlaga.

Fil nanesite na pečenu koru ravnomerno po celoj površini.

Glazura:
Stavite vodu i ulje i izlomite čokoladu. Lagano mešajte dok se ne sjedine i ne otope i prelijte sa čokoladnom glazurom kolač.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kora: jaja možete umutiti sa mikserom, a ostale sastojke sa viljuškom. Radila sam obe verzije, nije pravilo nikakvu razliku ni kada sam sve mutila samo sa viljuškom.
Fil: Dok kuvate mleko, stavite da se kuva na laganoj temperaturi. Možete puding dodati pre samo vrenja, sve vreme lagano mešajući. Puding obavezno procedite kroz cediljku pre stavljanja u mleko, mešajući sa viljuškom, da se ne bi zgrudvao.
Glazura: Čokoladu mešajte jedan minut posle blagog vrenja. Odmah isključite ringlu, jer voda brzo ispari.
Kolač ostavite 5 sati da se lepo ohladi, zatim isecite i služite.