C Slatka tradicija

Sastojci
1 kg jabuka
300 g C šlaga
Kora:
5 jaja
1 kašika šećera
5 kašika ulja
5 kašika mleka
1 C prašak za pecivo
200 g brašna

Naši proizvodi
Šlag univerzalni Prašak za pecivo

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Ana

Kolač sa jabukama

Kolač je jedonstavan i ukusan.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 12
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Ispeći koru kao za patišpanj, oljuštiti 1 kg jabuka. Prokuvati jabuke, i kad omekšaju poređati u pleh i preliti smesom.

Peći u rerni na 200 stepeni.

Kada kora bude pečena, prevrnuti koru da jabuke dođu na vrh.

Umutiti šlag i filovati.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Kolač služiti ohlađen.