C Slatka tradicija

Sastojci
2 jaja
1 šolja šećera
1 šolja ulja
1 šolja C griza
1 šolja mleka
1 šolja pšeničnog brašna
1 kesica C vanilin šećera
1 kesica C praška za pecivo
1 šolja mlevenih oraha
1 šaka seckanih oraha
300 g C šlaga

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Prašak za pecivo Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Slađa

Japanska baklava

Ovaj recept je veoma sočan i lagan za pripremu.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 30
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti jaja sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati ostale sastojke.

Kada je sve izmešano sipati u podmazan pleh, peći na 200 stepeni dok ne porumeni.

Skuvati sirup od 1,5 šolje šećera i 1 šolje vode.

Vruć sirup preliti preko hladne kore.

Kada se ohladi kolač, premazati C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata