C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
6 belanaca
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1.fil:
2 C pudinga od vanile
5 kašika brašna
500 ml mleka
6 žumanaca
6 kašika šećera
250 g margarina
5 kašika C šećera u prahu
2 fil:
1 kesica C želatina
400 ml mleka
2 C eskimko stracciatella
100 g čokolade
C šlag

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Šećer u prahu Želatin Eskimko sa ukusom stracciatella Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Danijela.

Eskimko kolač

Fantastičan kolač.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: 1
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

1.korak:
Umutite belanca, dodati kašiku po kašiku šećera, kada se šećer otopi dodati brašno i pomešati sa varjačom.

2. korak:
1.fil:
Umutiti žumanca sa šećerom, dodati brašno i C puding, razrediti sa malo mleka. Ostatak mleka treba da provri, a onda sipati umućenu masu sa žumancima, skuvati na laganoj vatri, mešati žicom za mućenje palačinki. Masa će da bude čvrsta.

Umutiti margarin sa C šećerom u prahu, dodati 2 ili 3 kašike vrele vode, po malo umućenog margarina dodati u mlaku puding masu muteći mikserom, odmah izliti preko kore u plehu.

Možete dodati čoko bananice. A ako pravite tortu, stavite foliju, a preko nje staviti 200 g čoko napolitanki i 100 g čokolade koja je rendana, preko toga žutog fila.

Preko fila stavite C ekskimka stracciatellu, onda fil sa keksom, pa sve prekriti korom.

Sledećeg dana izvrnuti na tacnu i prekriti C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata