Početna > Recepti > Recepti za kolače > Čudo baklava
Sastojci
7 jaja
7 kašika šećera
5 kašika brašna
120 g seckanih pečenih lešnika
100 g otopljene čokolade
2 kašike C griza
1/2 kesice C praška za pecivo
Za sirup:
750 ml vode
350 g šećera
sok od 1 limuna
Za ukrašavanje:
100 g C šlaga
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač
Vreme pripreme: 30-60 minuta.
Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutiti penasto jaja sa šećerom. Zatim dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati C griz i sve lepo sjediniti.
Masu podeliti na dva dela.
U jedan deo dodati lešnike i otopljenu čokoladu. Drugi deo ostaje žut.
U pleh dimenzija 35x25 staviti prvo tamnu smesu, pa žutu.
Peći na 180°C 15-20 min. ili dok se ne ispeče.
Dok se peče skuvati sirup.
Vrelu baklavu preliti vrelim sirupom.
Kada se baklava ohladi i upije ukrasiti je C šlagom.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs