C Slatka tradicija

Sastojci
7 jaja
7 kašika šećera
5 kašika brašna
120 g seckanih pečenih lešnika
100 g otopljene čokolade
2 kašike C griza
1/2 kesice C praška za pecivo
Za sirup:
750 ml vode
350 g šećera
sok od 1 limuna
Za ukrašavanje:
100 g C šlaga

Naši proizvodi
Pšenični griz Prašak za pecivo Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

Čudo baklava

Jedna drugačija, ali prelepa i prebrza baklava.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 20
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutiti penasto jaja sa šećerom. Zatim dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pa dodati C griz i sve lepo sjediniti.

Masu podeliti na dva dela.

U jedan deo dodati lešnike i otopljenu čokoladu. Drugi deo ostaje žut.

U pleh dimenzija 35x25 staviti prvo tamnu smesu, pa žutu.

Peći na 180°C 15-20 min. ili dok se ne ispeče.

Dok se peče skuvati sirup.

Vrelu baklavu preliti vrelim sirupom.

Kada se baklava ohladi i upije ukrasiti je C šlagom.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata