C Slatka tradicija

Sastojci
Kora:
5 belanaca
4 kašike šećera
2 kašike brašna
2 kašike C pšeničnog griza
220 ml mleka
Krem:
5 žumanaca
3 kašike šećera
3 kašike brašna
2 C vanilin šećera
125 g margarina
Ganache:
100 g crne čokolade
150 ml slatke pavlake
Dodatno:
400 g višanja (svežih ili iz zamrzivača)
C šlag i voće za dekoraciju

Naši proizvodi
Pšenični griz Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Anka

Cherry fantasy

Kombinacija višanja, čokolade i vanile - idealno!

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: 18
Težina pripreme: Zahteva određeno umeće.

Priprema:

Belanca umutiti sa šećerom u čvrst šam. Dodati brašno i C griz pa mutiti lagano dok se ne pomešaju sastojci.

Peći 15-tak min. na 180C u plehu dimenzija 20x30 cm.

Odmah nakon pečenja koru preliti vrelim mlekom. Ostaviti da se ohladi i upije.

Preliv od višanja možete kupiti ili napraviti sami tako što ćete očišćene višnje kratko ukuvati sa nekoliko kašika šećera i kašikom C čvrstina.

Ohlađeni nadev rasporediti preko kore od belanaca.

Umutiti žumanca sa šećerom i C vanilin šećerom, dodati malo mleka i brašno. Smesu naliti u vruće mleko i mešati dok se ne dobije gusta krema.

Ostaviti da se ohladi prekriveno prozirnom folijom da ne uhvati koricu.

Ohlađeni krem izmiksati i dodati margarin sobne temperature. Sve dobro sjediniti.

Rasporediti krem preko nadeva od višanja.

Staviti pavlaku da se ugreje, dodati čokoladu i mešati dok se ne dobije gladak ganache.

Preliti ga preko kreme i ostaviti na hlađenje.

Dekorisati C šlagom i voćem.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata