C Slatka tradicija

Sastojci
Za krofnice:
2,5 dl vode
170 g masti
prstohvat soli
350 g brašna
8 jaja
Za fil:
1 litra mleka
4 C pudinga od vanile
3 C vanilin šećera
200 g šećera
1 margarin
500 g C šlaga
kisele vode po potrebi
malo šećera u prahu

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag univerzalni Šećer u prahu

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač

C Princes krofne

Vreme pripreme: 30 minuta.
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
Za krofnice prokuvamo vodu sa mašću i sa solju. Skinemo sa vatre i umešamo brašno.

Još malo vratimo na vatru, par puta promešamo i sledi hlađenje testa.

Jedan po jedan dodajemo jaje i mutimo sa mikserom da dobijamo ujednačeno glatko testo.

Na pleh obložen sa papirom stavljamo testo uz pomoć dve kašikice, veličine oraha.

Pećnicu zagrejemo na 200 stepeni i krofnice pečemo nekih dvdesetak minuta dok se ne porumene.

Za to vreme skuvamo puding u mleko sa šećerom, kad se ohladi dodajemo margarin, vanilin šećer i četri kašike ulupanog šlaga.

U međuvremenu i šlag ulupamo sa kiselom vodom da bude čvrst.

Krofnice presečemo tako da 1/3 odsečemo, a 2/3 ostavimo za punjenje.

U rupicu stavimo kašiku fila sa C pudingom na to kašiku šlaga, poklopimo sa odsečenim delom i pospemo sa šećerom u prahu.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Dok se peku krofnice, rerna se ne otvara jer će testo pasti!