C Slatka tradicija

Sastojci
1 l mleka
500 g jagoda
200 g margarina
3 C pudinga od vanile
1 C vanilin šećer
10-12 kašika šećera
1 čaša kisele pavlake
300 g keksa po izboru
100 g C šlaga

Naši proizvodi
Puding sa ukusom vanilina Vanilin šećer Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Maja

Brzi kolač sa jagodama

Izuzetno kremast i osvežavajući kolač, topi se u ustima.

Vreme pripreme: 30-60 minuta. Broj porcija: oko 20-tak
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Jagode iseckati na kocke srednje veličine, kao i margarin.

Keks izlomiti na krupnije parčiće i staviti u dublju vanglu.

C Puding razmutiti u šoljici mleka, dok ostalo mleko skuvati sa šećerom i kesicom C vanillin šećera, pa kada proključa dodati mleko sa razmućenom smesom za puding, skloniti sa ringle i mešati dok se ne stegne.

U vruć puding dodati margarin i mešati dok se ne istopi, a zatim I kiselu pavlaku. Izmešati dobro mikserom, da se lepo sjedini. Na kraju dodati i jagode i sve izmesati špatulom.

Dok je još toplo, ovu smesu preliti preko izlomljenog keksa i mešati špatulom dok keks ne upije puding.

Sve presuti u kalup pravougaonog oblika sa stranicama koje se skidaju.

Ostaviti u frižider 2 sata da se stegne, a zatim izvaditi iz kalupa na tacnu, premazati C šlagom i dekorisati po želji.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako nemate kalup sa stranicama koje se skidaju, običnu tepsiju četvrtastog oblika (najbolje đuvečaru) oblozite samolepljivom folijom, tako da prelazi preko ivica tepsije. Kada se kolač stegne, preko tepsije staviti tacnu na kojoj će biti kolač i okrenuti ga naopačke, a foliju odlepiti.