C Slatka tradicija

Sastojci
5 kg zrelih višanja
1 l vode
šećer
C limuntus
1/2 kesice C konzervansa

Naši proizvodi
Limuntus Konzervans

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sanja

Sok od višnje

Prelep sok, idealan za tople dane.

Vreme pripreme: > 60 minuta. Broj porcija: 15
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:
5 kg zrelih višanja se izgnječi u loncu, doda se 1 l vode i sve izmeša.

Poklopljen lonac se ostavi 24 sata, može se i povremeno promešati.

Smesu procediti kroz cediljku, a potom i kroz gazu.

Sipati šećer, 700 do 800 g na litar tečnosti, da ne bude preslatko, dodati 2-3 C limuntusa, zavisi od ukusa.

Može se dodati i pola kesice C konzervansa. Sipati u čiste flaše.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata