Početna > Recepti > Ostali recepti > Sarin sladoled
Sastojci
Baza:
2 belanca
150 g C šećera u prahu
1 C eskimko (po vašoj želji)
300 ml C šlaga
500 ml mleka
300 ml jogurta
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sara
Vreme pripreme: < 30 minuta.
Broj porcija: oko 10
Težina pripreme: Lako se priprema.
Priprema:
Umutite belanca u čvrst sneg. Belanca dodajemo na kraju.
Sada u posebnu činiju umutite C šlag i šećer.
Sada u činiju sa šlagom sipajte sladoled i dobro umutite.
Onda sipajte i jogurt i izmešajte.
Zatim dodajte belanca i sjedinite sve ručno.
Na kraju dodajte ukuse koje hoćete.
Pošaljite Vaš komentar:
Pošalji komentar
info@c-slatkatradicija.rs
Ako smesa bude pregusta,slobodno dodajte još mleka.
Kombinacije koje ja koristim:
- sladoled vanila sa izmrvljenim oreom, mlevenim keksom, mrvicama čokolade.
- sladoled jagoda sa iseckanim jagodama, malinama.
- sladoled sa belom čokoladom iseckanom (svaku kockicu isečen na 4 dela).