C Slatka tradicija

Sastojci
Baza:
2 belanca
150 g C šećera u prahu
1 C eskimko (po vašoj želji)
300 ml C šlaga
500 ml mleka
300 ml jogurta

Naši proizvodi
Šećer u prahu Eskimko sa ukusom stracciatella Šlag univerzalni

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač Sara

Sarin sladoled

Sladoled koji je prelep i kremast, lak za pripremu, a nije mnogo skup. U receptu piše baza, koju svaki sladoled mora da ima, a ukuse i arome stavljate sami.

Vreme pripreme: < 30 minuta. Broj porcija: oko 10
Težina pripreme: Lako se priprema.

Priprema:

Umutite belanca u čvrst sneg. Belanca dodajemo na kraju.

Sada u posebnu činiju umutite C šlag i šećer.

Sada u činiju sa šlagom sipajte sladoled i dobro umutite.

Onda sipajte i jogurt i izmešajte.

Zatim dodajte belanca i sjedinite sve ručno.

Na kraju dodajte ukuse koje hoćete.

Pošaljite Vaš komentar:

Pošalji komentar

info@c-slatkatradicija.rs

Knjižica recepata

Ako smesa bude pregusta,slobodno dodajte još mleka.
Kombinacije koje ja koristim:
- sladoled vanila sa izmrvljenim oreom, mlevenim keksom, mrvicama čokolade.
- sladoled jagoda sa iseckanim jagodama, malinama.
- sladoled sa belom čokoladom iseckanom (svaku kockicu isečen na 4 dela).