burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme> 60 minuta

tezina pripremeLako se priprema

broj porcija2

Džem od kajsija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
> 60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Broj porcija:
2

Sastojci

1 kg zrelih kajsija

500 g šećera

1 kesica C konzervansa (po potrebi)

Džem od kajsija

Koraci pripreme

Kajsije očistite od koštica, ako su malo negde "udarene" odklonite taj deo. Ako su veoma zrele samo ih prepolovite.

Kajsije pospite šećerom i ostavite da preko noći odstoje na hladnom mestu (u frižideru).

Ja ih sutradan kuvam u rerni oko 2 sata, prvo na jačoj vatri dok ne provri, pa smanjim temperaturu, tako da uvek vri, povremeno kontrolišući, ali ne mešam varjačom.

15 minuta pred kraj dodam konzervans, isključim rernu.

Tegle su već spremne, čiste i ugrejane na šporetu, celofan i gumice su pri ruci (ako nemate zatvarače).

Sipam pažljivo u tegle, zatvorim i odložim u ostavu.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Džem od kajsija

Koraci pripreme

Kajsije očistite od koštica, ako su malo negde "udarene" odklonite taj deo. Ako su veoma zrele samo ih prepolovite.

Kajsije pospite šećerom i ostavite da preko noći odstoje na hladnom mestu (u frižideru).

Ja ih sutradan kuvam u rerni oko 2 sata, prvo na jačoj vatri dok ne provri, pa smanjim temperaturu, tako da uvek vri, povremeno kontrolišući, ali ne mešam varjačom.

15 minuta pred kraj dodam konzervans, isključim rernu.

Tegle su već spremne, čiste i ugrejane na šporetu, celofan i gumice su pri ruci (ako nemate zatvarače).

Sipam pažljivo u tegle, zatvorim i odložim u ostavu.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Letnje torte i
kolači"

Pošalji recept