0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
12
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
12
1 kg Šargarepa
1 Paštrnak
1000 ml Voda
360 ml Sirće 9%
2 kašika So
1 kašika Eritritol
1/2 kašika Crni biber u zrnu
1/2 kašika Crveni biber u zrnu
1/2-1 kašika Korijander u zrnu
nekoliko malo Klekove bobice cele
Slatka šargarepa kao kisela zimnica
Operite šargarepu i paštrnak, ogulite ih i iseckajte ih na što tanje trakice, ali sačuvajte oko pola šargarepe i paštrnaka.
Delove šargarepe i paštrnaka, koji ste sačuvali, isecite na tanke kolutove i izvucite zvezdice. Zamenite zvezdice od šargarepe i paštrnaka, tako da se uklope jedne sa drugim.
Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.
Poređajte isečene trakice šargarepe u tegle. Potrudite se da zvezdice budu poređane okolo i vidljive.
U svaku teglu stavite začine.
Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.
Prelijte šargarepu vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.
Slatka šargarepa kao kisela zimnica
Operite šargarepu i paštrnak, ogulite ih i iseckajte ih na što tanje trakice, ali sačuvajte oko pola šargarepe i paštrnaka.
Delove šargarepe i paštrnaka, koji ste sačuvali, isecite na tanke kolutove i izvucite zvezdice. Zamenite zvezdice od šargarepe i paštrnaka, tako da se uklope jedne sa drugim.
Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.
Poređajte isečene trakice šargarepe u tegle. Potrudite se da zvezdice budu poređane okolo i vidljive.
U svaku teglu stavite začine.
Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.
Prelijte šargarepu vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.