burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija12

Zvezdana šargarepa

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci za ukiseljenu šargarepu

1 kg Šargarepa

1 Paštrnak

1000 ml Voda

360 ml Sirće 9%

2 kašika So

1 kašika Eritritol

1/5 kesica C Konzervans

1/2 kašika Crni biber u zrnu

1/2 kašika Crveni biber u zrnu

1/2-1 kašika Korijander u zrnu

nekoliko malo Klekove bobice cele

Zvezdana šargarepa

Slatka šargarepa kao kisela zimnica

Koraci pripreme

Priprema povrća

Operite šargarepu i paštrnak, ogulite ih i iseckajte ih na što tanje trakice, ali sačuvajte oko pola šargarepe i paštrnaka.

Delove šargarepe i paštrnaka, koji ste sačuvali, isecite na tanke kolutove i izvucite zvezdice. Zamenite zvezdice od šargarepe i paštrnaka, tako da se uklope jedne sa drugim.

Priprema tegli

Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.

Pravljenje zimnice

Poređajte isečene trakice šargarepe u tegle. Potrudite se da zvezdice budu poređane okolo i vidljive.
U svaku teglu stavite začine.

Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.

Završetak i skladištenje

Prelijte šargarepu vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.

Naši proizvodi

Zvezdana šargarepa

Slatka šargarepa kao kisela zimnica

Koraci pripreme

Priprema povrća

Operite šargarepu i paštrnak, ogulite ih i iseckajte ih na što tanje trakice, ali sačuvajte oko pola šargarepe i paštrnaka.

Delove šargarepe i paštrnaka, koji ste sačuvali, isecite na tanke kolutove i izvucite zvezdice. Zamenite zvezdice od šargarepe i paštrnaka, tako da se uklope jedne sa drugim.

Priprema tegli

Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.

Pravljenje zimnice

Poređajte isečene trakice šargarepe u tegle. Potrudite se da zvezdice budu poređane okolo i vidljive.
U svaku teglu stavite začine.

Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.

Završetak i skladištenje

Prelijte šargarepu vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.

Autor

Vilen
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept