0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
2
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
2
250 g Aronija
250 g Crvena ribizla
500 ml Voda
180 ml Pirinčano sirće
1 kašika So
1/2 kašika Eritritol
Kada se ove bobice ukisele, dobijate savršen prilog za dasku sa sirom
Operite voće, očistite od peteljki i izaberite najbolje i najsočnije plodove koji nisu napukli.
Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.
U teglu stavite aroniju do pola, a zatim ostatak popunite ribizlom.
Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.
Prelijte voće vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.
Kada se ove bobice ukisele, dobijate savršen prilog za dasku sa sirom
Operite voće, očistite od peteljki i izaberite najbolje i najsočnije plodove koji nisu napukli.
Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.
U teglu stavite aroniju do pola, a zatim ostatak popunite ribizlom.
Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.
Prelijte voće vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.