burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija25

Turšija

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
25

Sastojci

Potrebno je:

13 kg paprika"šilja"

2 kg šargarepa

3 glavice karfiol

1 kg crni luk

20 l voda

5 l alkoholno sirće

40 kašika so

20 kašika šećer

5 kesica C Vinobran

5 kesica C Konzervans

Turšija

Provereno dobar recept.

Koraci pripreme

1

Papriku dobro oprati te svakoj iseći dršku i"bocnuti"viljuškom na par mesta.

2

Šargarepu dobro oprati(ne ljuštiti) te iseći krajeve.

3

Crni luk oljuštiti i oprati.

4

Karfiol odvojiti sa glavice te svaki"cvet"oprati.

5

U bure u kome će se kiseliti turšija ređati naizmenično papruku,šargarepu,crni luk i karfiol.

6

Vodu,sirće,so,šećer,C vinobran i C konzervans sipati u odgovarajuću posudu,dobro izmešati i ostaviti da se svi sastojci rastope i sjedine.

7

Sipati u bure preko složenog povrća.
Pritisnuti nečim teškim te dobro zatvoriti poklopcem.Odložiti u ostavu i ostaviti da odstoji dok se ne ukiseli.

8

Savet:Pošto je potrebno dosta vode i ostalih sastojaka,postepeno sam pripremala ovako:4 l vode,1 l sirćeta,8 kašika soli,4 kašike šećera,1 C vinobran i 1 C konzervans.I tako sam pravila 5 puta kako bi bilo dovoljno tečnosti da svo povrće bude u njoj.

Naši proizvodi

Turšija

Provereno dobar recept.

Koraci pripreme

1

Papriku dobro oprati te svakoj iseći dršku i"bocnuti"viljuškom na par mesta.

2

Šargarepu dobro oprati(ne ljuštiti) te iseći krajeve.

3

Crni luk oljuštiti i oprati.

4

Karfiol odvojiti sa glavice te svaki"cvet"oprati.

5

U bure u kome će se kiseliti turšija ređati naizmenično papruku,šargarepu,crni luk i karfiol.

6

Vodu,sirće,so,šećer,C vinobran i C konzervans sipati u odgovarajuću posudu,dobro izmešati i ostaviti da se svi sastojci rastope i sjedine.

7

Sipati u bure preko složenog povrća.
Pritisnuti nečim teškim te dobro zatvoriti poklopcem.Odložiti u ostavu i ostaviti da odstoji dok se ne ukiseli.

8

Savet:Pošto je potrebno dosta vode i ostalih sastojaka,postepeno sam pripremala ovako:4 l vode,1 l sirćeta,8 kašika soli,4 kašike šećera,1 C vinobran i 1 C konzervans.I tako sam pravila 5 puta kako bi bilo dovoljno tečnosti da svo povrće bude u njoj.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept