burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija18

Salata od plavog patlidžana i paprika za zimu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
18

Sastojci

Sastojci:

2 kg crvenih paprika

2 plava patlidžana

2-3 ljute papričice

nekoliko čenova belog luka

desetak zrna bibera

3 kašika soli

5 kašika šećera

1 vezica lista peršuna

po želji lista celera

5 lista lovora

600 ml vode

80 ml sirćeta 9%

200 ml ulja

1 kesica C Konzervans

Salata od plavog patlidžana i paprika za zimu

Ovu pikantnu i izuzetno ukusnu salatu zavoleće svi koji je budu bar jednom probali. Probajte i vi, sigurno se nećete pokajati. a uz to, morate priznati da je i veoma dekorativna..

Koraci pripreme

Priprema povrća:

Patlidžan operite, odsecite krajeve, uzduž presecite na polovine pa isecite na režnjeve debljine oko 1,5 cm. Paprike operite, izvadite drške sa semenkama pa ih isecite na polovine ili četvrtine. Beli luk i ljute papričice što sitnije iseckajte pa stavite u manji sud. U to dodajte seckan peršun i celer pa sve zajedno promešajte.

Blanširanje povrća:

U poseban sud sipajte vodu, dodajte šećer, so, lovorov list, biber u zrnu, konzervans, sirće i ulje i kada provri blanširajte najpre patlidžan a zatim i papriku.

Redjanje u tegle:

U dobro oprane i sterilisane tegle ređajte naizmenično: plavi patlidžan- zelenu mešavinu- papriku-zelenu mešavinu-plavi patlidžan i tako redom dok ne napunite teglu.

Nalivanje tegle ečnošću:

U tegle dolijte po potrebi tečnost u kojoj ste blanširali paradajz i paprike, dobro ih zatvorite original poklopcem i pasterizujte oko 10-15 min. Tegle ostavite da se ohlade u šerpi sa vodom pa ih smestite sa ostalom zimnicom.

Naši proizvodi

Salata od plavog patlidžana i paprika za zimu

Ovu pikantnu i izuzetno ukusnu salatu zavoleće svi koji je budu bar jednom probali. Probajte i vi, sigurno se nećete pokajati. a uz to, morate priznati da je i veoma dekorativna..

Koraci pripreme

Priprema povrća:

Patlidžan operite, odsecite krajeve, uzduž presecite na polovine pa isecite na režnjeve debljine oko 1,5 cm. Paprike operite, izvadite drške sa semenkama pa ih isecite na polovine ili četvrtine. Beli luk i ljute papričice što sitnije iseckajte pa stavite u manji sud. U to dodajte seckan peršun i celer pa sve zajedno promešajte.

Blanširanje povrća:

U poseban sud sipajte vodu, dodajte šećer, so, lovorov list, biber u zrnu, konzervans, sirće i ulje i kada provri blanširajte najpre patlidžan a zatim i papriku.

Redjanje u tegle:

U dobro oprane i sterilisane tegle ređajte naizmenično: plavi patlidžan- zelenu mešavinu- papriku-zelenu mešavinu-plavi patlidžan i tako redom dok ne napunite teglu.

Nalivanje tegle ečnošću:

U tegle dolijte po potrebi tečnost u kojoj ste blanširali paradajz i paprike, dobro ih zatvorite original poklopcem i pasterizujte oko 10-15 min. Tegle ostavite da se ohlade u šerpi sa vodom pa ih smestite sa ostalom zimnicom.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept