0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
18
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
18
2 kg crvenih paprika
2 plava patlidžana
2-3 ljute papričice
nekoliko čenova belog luka
desetak zrna bibera
3 kašika soli
5 kašika šećera
1 vezica lista peršuna
po želji lista celera
5 lista lovora
600 ml vode
80 ml sirćeta 9%
200 ml ulja
Ovu pikantnu i izuzetno ukusnu salatu zavoleće svi koji je budu bar jednom probali. Probajte i vi, sigurno se nećete pokajati. a uz to, morate priznati da je i veoma dekorativna..
Patlidžan operite, odsecite krajeve, uzduž presecite na polovine pa isecite na režnjeve debljine oko 1,5 cm. Paprike operite, izvadite drške sa semenkama pa ih isecite na polovine ili četvrtine. Beli luk i ljute papričice što sitnije iseckajte pa stavite u manji sud. U to dodajte seckan peršun i celer pa sve zajedno promešajte.
U poseban sud sipajte vodu, dodajte šećer, so, lovorov list, biber u zrnu, konzervans, sirće i ulje i kada provri blanširajte najpre patlidžan a zatim i papriku.
U dobro oprane i sterilisane tegle ređajte naizmenično: plavi patlidžan- zelenu mešavinu- papriku-zelenu mešavinu-plavi patlidžan i tako redom dok ne napunite teglu.
U tegle dolijte po potrebi tečnost u kojoj ste blanširali paradajz i paprike, dobro ih zatvorite original poklopcem i pasterizujte oko 10-15 min. Tegle ostavite da se ohlade u šerpi sa vodom pa ih smestite sa ostalom zimnicom.
Ovu pikantnu i izuzetno ukusnu salatu zavoleće svi koji je budu bar jednom probali. Probajte i vi, sigurno se nećete pokajati. a uz to, morate priznati da je i veoma dekorativna..
Patlidžan operite, odsecite krajeve, uzduž presecite na polovine pa isecite na režnjeve debljine oko 1,5 cm. Paprike operite, izvadite drške sa semenkama pa ih isecite na polovine ili četvrtine. Beli luk i ljute papričice što sitnije iseckajte pa stavite u manji sud. U to dodajte seckan peršun i celer pa sve zajedno promešajte.
U poseban sud sipajte vodu, dodajte šećer, so, lovorov list, biber u zrnu, konzervans, sirće i ulje i kada provri blanširajte najpre patlidžan a zatim i papriku.
U dobro oprane i sterilisane tegle ređajte naizmenično: plavi patlidžan- zelenu mešavinu- papriku-zelenu mešavinu-plavi patlidžan i tako redom dok ne napunite teglu.
U tegle dolijte po potrebi tečnost u kojoj ste blanširali paradajz i paprike, dobro ih zatvorite original poklopcem i pasterizujte oko 10-15 min. Tegle ostavite da se ohlade u šerpi sa vodom pa ih smestite sa ostalom zimnicom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.