burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripremedo 30 min

tezina pripreme Lako

broj porcija2

Pikantni karfiol

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
do 30 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
2

Sastojci

Sastojci

500 g Karfiol

1 komad Ljuta crvena paprika

500 ml Voda

180 ml Sirće 9%

1 kašika So

1/2 kašika Eritritol

1 g C Konzervans

1 kašika Seme korijandera

Pikantni karfiol

Malo vreline u zimskim danima

Koraci pripreme

Priprema

Operite povrće, razdvoje cvetove karfiola na sitne cvetiće, a iz paprike izvadite nekoliko oblika, ili samo naseckajte na kockice.

Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.

Napunite tegle povrćem, i na kraju ubacite pola kašičice semena korijandera po tegli.

Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.

Prelijte povrće vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.

Naši proizvodi

Pikantni karfiol

Malo vreline u zimskim danima

Koraci pripreme

Priprema

Operite povrće, razdvoje cvetove karfiola na sitne cvetiće, a iz paprike izvadite nekoliko oblika, ili samo naseckajte na kockice.

Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.

Napunite tegle povrćem, i na kraju ubacite pola kašičice semena korijandera po tegli.

Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.

Prelijte povrće vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.

Autor

Vilen
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept