0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
2
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
2
500 g Karfiol
1 komad Ljuta crvena paprika
500 ml Voda
180 ml Sirće 9%
1 kašika So
1/2 kašika Eritritol
1 kašika Seme korijandera
Malo vreline u zimskim danima
Operite povrće, razdvoje cvetove karfiola na sitne cvetiće, a iz paprike izvadite nekoliko oblika, ili samo naseckajte na kockice.
Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.
Napunite tegle povrćem, i na kraju ubacite pola kašičice semena korijandera po tegli.
Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.
Prelijte povrće vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.
Malo vreline u zimskim danima
Operite povrće, razdvoje cvetove karfiola na sitne cvetiće, a iz paprike izvadite nekoliko oblika, ili samo naseckajte na kockice.
Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.
Napunite tegle povrćem, i na kraju ubacite pola kašičice semena korijandera po tegli.
Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.
Prelijte povrće vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.