burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Pečena cepkana paprika pržena na ulju

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

3 kg crvenih mesnatih paprika

200 ml ulja

4-5 kašika soli

pola kesica C Konzervans

Pečena cepkana paprika pržena na ulju

Kada jednom budete probali ovako da spremite papriku u tegli za zimu, sigurna sam da ćete biti oduševljeni njenim ukusom, zaista fenomenalan specijalitet za zimu. Možete mazati i na hleb jer se poput putera topi u ustima...

Koraci pripreme

Priprema:

Paprike operite i ispecite (ja sam pekla u rerni), pa ih ostavite u kesi da se "potpare".
Kada se ohlade oljuštite ih i očistite od semena. pa stavite u đerđiv da se ocede.
Nakon toga ih iscepkajte na duže a uže trake i stavite u šerpi na zagrejanom ulju da se prže.
Uz mešanje pržite oko 1 sat (zavisi da li imate manju ili veću šerpu u prečniku). Negde na polovinu prženja ih posolite. Kada paprike počnu da ispuštaju svoju masnoću, tj. postanu kremaste, dodajte konzervans i dobro izmešajte.
Za to vreme u rernu sterilišite oprane tegle oko dedetak minuta na 100 st. i odmah vruće paprike sipajte u vruće tegle. Zatvorite ih čistim plastičnim poklopcem, "ušuškajte" ih i ostavite da se tako ohlade pa ih smestite u ostavu.

Naši proizvodi

Pečena cepkana paprika pržena na ulju

Kada jednom budete probali ovako da spremite papriku u tegli za zimu, sigurna sam da ćete biti oduševljeni njenim ukusom, zaista fenomenalan specijalitet za zimu. Možete mazati i na hleb jer se poput putera topi u ustima...

Koraci pripreme

Priprema:

Paprike operite i ispecite (ja sam pekla u rerni), pa ih ostavite u kesi da se "potpare".
Kada se ohlade oljuštite ih i očistite od semena. pa stavite u đerđiv da se ocede.
Nakon toga ih iscepkajte na duže a uže trake i stavite u šerpi na zagrejanom ulju da se prže.
Uz mešanje pržite oko 1 sat (zavisi da li imate manju ili veću šerpu u prečniku). Negde na polovinu prženja ih posolite. Kada paprike počnu da ispuštaju svoju masnoću, tj. postanu kremaste, dodajte konzervans i dobro izmešajte.
Za to vreme u rernu sterilišite oprane tegle oko dedetak minuta na 100 st. i odmah vruće paprike sipajte u vruće tegle. Zatvorite ih čistim plastičnim poklopcem, "ušuškajte" ih i ostavite da se tako ohlade pa ih smestite u ostavu.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavski kolači i torte"

Pošalji recept