0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
2
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
2
250 g Crvena ljuta paprika
250 g Krastavac
500 ml Voda
180 g Sirće 9%
1 kašika So
1/2 kašika Eritritol
2 komad Mirođija
Kad se krastavac naljuti
Operite povrće, papriku očistite od semenki. Iseckajte krastavac na tanke kolutove, a papriku na trakice
Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.
Prvo stavite deo paprike, pa krastavac, pa opet papriku. Na kraju ubacite koju grančicu mirođije.
Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.
Prelijte povrće vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.
Kad se krastavac naljuti
Operite povrće, papriku očistite od semenki. Iseckajte krastavac na tanke kolutove, a papriku na trakice
Pripremite tegle, operite ih i sterilišite.
Prvo stavite deo paprike, pa krastavac, pa opet papriku. Na kraju ubacite koju grančicu mirođije.
Prokuvajte vodu, sirće, so i eritritol. Kada provri, sklonite sa vatre i umešajte konzervans.
Prelijte povrće vrućim rastvorom, pokrijte tegle poklopcima i ostavite da se ohladi. Kada se ohlade, dobro zatvorite tegle i odložite ih na tamno i hladno mesto.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.