0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Lako
18
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
18
desetak komad šargarepe
desetak komad ljutih papričica (ja sam koristila dugačke)
2-3 glavice komad ljubičastog luka (može i crnog)
nekoliko čena belog luka
1 puna kašika šećera
1 kašika soli
100 ml sirćeta
Evo ideje kako možete napraviti jednu ukusnu, ljutu salatu bez kuvanja, prženja i drugih termičkih obrada. Ovo je moja improvizacija a vi možete da je prilagodite svom ukusu...
Šargarepu ostružite, operite i isecite na tanke kolutove. Papričice isecite takođe na kolutove. Luk očistite i isecite na kolutove (da biste dobili prstenove), beli luk očistite i isecite na polovine ili trećine. Peršun operite i krupnije iseckajte.
Svo povrće stavite u posudu a u drugu posudu stavite oko 1/2 dl vode, šećer, so i sirće i konzervans pa pustite da izbije samo jedan ključ. Ovim prelijte povrće u posudi, dobro izmešajte i odmah punite teglu, dobro pritiskajući da stane što više povrća. Napunjenu teglu odmah zatvorite original poklopcem i ušuškajte je da se postepeno hladi. Hladnu ostavite sa ostalom slanom zimnicom.
Evo ideje kako možete napraviti jednu ukusnu, ljutu salatu bez kuvanja, prženja i drugih termičkih obrada. Ovo je moja improvizacija a vi možete da je prilagodite svom ukusu...
Šargarepu ostružite, operite i isecite na tanke kolutove. Papričice isecite takođe na kolutove. Luk očistite i isecite na kolutove (da biste dobili prstenove), beli luk očistite i isecite na polovine ili trećine. Peršun operite i krupnije iseckajte.
Svo povrće stavite u posudu a u drugu posudu stavite oko 1/2 dl vode, šećer, so i sirće i konzervans pa pustite da izbije samo jedan ključ. Ovim prelijte povrće u posudi, dobro izmešajte i odmah punite teglu, dobro pritiskajući da stane što više povrća. Napunjenu teglu odmah zatvorite original poklopcem i ušuškajte je da se postepeno hladi. Hladnu ostavite sa ostalom slanom zimnicom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.