burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Lako

broj porcija18

Ljuta salata za zimu

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
18

Sastojci

Sastojci:

desetak komad šargarepe

desetak komad ljutih papričica (ja sam koristila dugačke)

2-3 glavice komad ljubičastog luka (može i crnog)

nekoliko čena belog luka

1 puna kašika šećera

1 kašika soli

100 ml sirćeta

1/2 kesica C Konzervans

Ljuta salata za zimu

Evo ideje kako možete napraviti jednu ukusnu, ljutu salatu bez kuvanja, prženja i drugih termičkih obrada. Ovo je moja improvizacija a vi možete da je prilagodite svom ukusu...

Koraci pripreme

Priprema:

Šargarepu ostružite, operite i isecite na tanke kolutove. Papričice isecite takođe na kolutove. Luk očistite i isecite na kolutove (da biste dobili prstenove), beli luk očistite i isecite na polovine ili trećine. Peršun operite i krupnije iseckajte.

Zatim:

Svo povrće stavite u posudu a u drugu posudu stavite oko 1/2 dl vode, šećer, so i sirće i konzervans pa pustite da izbije samo jedan ključ. Ovim prelijte povrće u posudi, dobro izmešajte i odmah punite teglu, dobro pritiskajući da stane što više povrća. Napunjenu teglu odmah zatvorite original poklopcem i ušuškajte je da se postepeno hladi. Hladnu ostavite sa ostalom slanom zimnicom.

Naši proizvodi

Ljuta salata za zimu

Evo ideje kako možete napraviti jednu ukusnu, ljutu salatu bez kuvanja, prženja i drugih termičkih obrada. Ovo je moja improvizacija a vi možete da je prilagodite svom ukusu...

Koraci pripreme

Priprema:

Šargarepu ostružite, operite i isecite na tanke kolutove. Papričice isecite takođe na kolutove. Luk očistite i isecite na kolutove (da biste dobili prstenove), beli luk očistite i isecite na polovine ili trećine. Peršun operite i krupnije iseckajte.

Zatim:

Svo povrće stavite u posudu a u drugu posudu stavite oko 1/2 dl vode, šećer, so i sirće i konzervans pa pustite da izbije samo jedan ključ. Ovim prelijte povrće u posudi, dobro izmešajte i odmah punite teglu, dobro pritiskajući da stane što više povrća. Napunjenu teglu odmah zatvorite original poklopcem i ušuškajte je da se postepeno hladi. Hladnu ostavite sa ostalom slanom zimnicom.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Kisela i slatka zimnica"

Pošalji recept