0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
Lako se priprema
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
1 kg zelenog paradajza
1 kisela jabuka
2 čena belog luka (izgnječenog)
1 kašičica mlevenog kima
1 kašičica mlevenog korijandera
1/2 kašičice semena slačice
2 kašičice svežeg rendanog đumbira
2 kašičice soli
1 šoljica meda
1 šoljica jabukovog sirćeta
ljuta papričica po ukusu
1/2 kesice C konzervansa
Zelen paradajz dobro operite, sameljite na mašini za meso ili izblendirajte pa ga stavite u šerpu. Dodajte sve ostale sastojke i stavite da se kuva.
Kada provri, krčkajte ga na tihoj vatri oko 45-60 minuta.
Kada se dovoljno zgusne (do gustine pekmeza), dodajte konzervans rastvoren u šoljici provrele vode i sipajte u dobro oprane i sterilisane manje teglice.
Dobro ih zatvorite original poklopcem i ostavite "ušuškane" da stoje dok se potpuno ne ohlade.
Zelen paradajz dobro operite, sameljite na mašini za meso ili izblendirajte pa ga stavite u šerpu. Dodajte sve ostale sastojke i stavite da se kuva.
Kada provri, krčkajte ga na tihoj vatri oko 45-60 minuta.
Kada se dovoljno zgusne (do gustine pekmeza), dodajte konzervans rastvoren u šoljici provrele vode i sipajte u dobro oprane i sterilisane manje teglice.
Dobro ih zatvorite original poklopcem i ostavite "ušuškane" da stoje dok se potpuno ne ohlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.