burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija12

Barena paprika u paradajz soku

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
12

Sastojci

Sastojci:

3000 ml kuvanog soka od paradajza

1 kg crvene paprike

nekoliko čenova belog luka

po ukusu soli i bibera u zrnu

po želji celerovog ili peršunovog lista

1 kesica C Konzervans

Barena paprika u paradajz soku

Izuzetno ukusan domaći paradajz pelat koji, pripremljen na ovaj način može trajati do dve godine...

Koraci pripreme

Priprema paprikja:

Operite paprike, izvadite im drške sa semenom i presecite ih na polovine ili ukoliko su baš krupne, na četvrtine. Posolite ih i ostavite da stoje nekoliko minuta.

Zatim::

Za to vreme stavite paradajz sok da provri, dodajte konzervans, pa stavljajte paprike, kuvajte oko 3-4 minuta i odmah ih ređajte po nekoliko komada u svaku teglu u predhodno dobro oprane i sterilisane tegle.

Zatim:

U svaku teglu dodajte po neki čen belog luka (isecite ga na pola ukoliko su krupni), dodajte i peršun ili celer i po koje zrno bibera.

Zatvaranje tegli:

Svaku teglu dobro zatvorite original poklopcima koje ste na kratko prokuvali u vodi.

Naši proizvodi

Barena paprika u paradajz soku

Izuzetno ukusan domaći paradajz pelat koji, pripremljen na ovaj način može trajati do dve godine...

Koraci pripreme

Priprema paprikja:

Operite paprike, izvadite im drške sa semenom i presecite ih na polovine ili ukoliko su baš krupne, na četvrtine. Posolite ih i ostavite da stoje nekoliko minuta.

Zatim::

Za to vreme stavite paradajz sok da provri, dodajte konzervans, pa stavljajte paprike, kuvajte oko 3-4 minuta i odmah ih ređajte po nekoliko komada u svaku teglu u predhodno dobro oprane i sterilisane tegle.

Zatim:

U svaku teglu dodajte po neki čen belog luka (isecite ga na pola ukoliko su krupni), dodajte i peršun ili celer i po koje zrno bibera.

Zatvaranje tegli:

Svaku teglu dobro zatvorite original poklopcima koje ste na kratko prokuvali u vodi.

Autor

Zorica
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Kisela i slatka zimnica"

Pošalji recept