0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
12
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
12
3000 ml kuvanog soka od paradajza
1 kg crvene paprike
nekoliko čenova belog luka
po ukusu soli i bibera u zrnu
po želji celerovog ili peršunovog lista
Izuzetno ukusan domaći paradajz pelat koji, pripremljen na ovaj način može trajati do dve godine...
Operite paprike, izvadite im drške sa semenom i presecite ih na polovine ili ukoliko su baš krupne, na četvrtine. Posolite ih i ostavite da stoje nekoliko minuta.
Za to vreme stavite paradajz sok da provri, dodajte konzervans, pa stavljajte paprike, kuvajte oko 3-4 minuta i odmah ih ređajte po nekoliko komada u svaku teglu u predhodno dobro oprane i sterilisane tegle.
U svaku teglu dodajte po neki čen belog luka (isecite ga na pola ukoliko su krupni), dodajte i peršun ili celer i po koje zrno bibera.
Svaku teglu dobro zatvorite original poklopcima koje ste na kratko prokuvali u vodi.
Izuzetno ukusan domaći paradajz pelat koji, pripremljen na ovaj način može trajati do dve godine...
Operite paprike, izvadite im drške sa semenom i presecite ih na polovine ili ukoliko su baš krupne, na četvrtine. Posolite ih i ostavite da stoje nekoliko minuta.
Za to vreme stavite paradajz sok da provri, dodajte konzervans, pa stavljajte paprike, kuvajte oko 3-4 minuta i odmah ih ređajte po nekoliko komada u svaku teglu u predhodno dobro oprane i sterilisane tegle.
U svaku teglu dodajte po neki čen belog luka (isecite ga na pola ukoliko su krupni), dodajte i peršun ili celer i po koje zrno bibera.
Svaku teglu dobro zatvorite original poklopcima koje ste na kratko prokuvali u vodi.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.