0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
6 komad Jaja
8 kašika Secera
200 g Brasna
1 čaša Vode
100 ml Ulja
200 g Visnje
3 kašika Secera
1 čaša Vode
500 ml Mleka
2 kašika Brasna
3 kašika Gustina
6 kašika Secera
150 g Bele cokolade
200 g Putera
100 g Crne cokolade
3 kašika Ulja
Obradujete svoje najmilije ovim fantasticnim dezertom.. Neka Vasu trpezu ove subarice ucine jos posebnijom.
U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer.
Kada mleko provri, dodajte smesu sa brašnom i skuvajte gusti fil.
Sklonite sa vatre i u vrući fil dodajte belu čokoladu i izmešajte da se sjedini. Fil pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temepraturi.Ohlađeni fil umutite mikserom, pa mu postepeno dodajte puter sve vreme muteći.
Ohladite ga u frižideru da se stegne toliko da njime možete lako da mažete biskvit.
Odvojte belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa sve sjedinite miskerom, a potom dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom, kako bi masa ostala prozračna.Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa preručite smesu i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni.Ohlađen biskvit čašom ili okruglim kalupom isecite na što više krugova.
U serpicu dodati visnje, vodu i Secer. Kuvati dok ne provri pa kada pocne da vrije kuvari jos 10 minuta uz mesanje. Preruciti u blender inispasirati da bude glatka masa u koju dodajemo razmucen C Zelatin. Razliti u plitku posudu i ostaviti u frizider da se ohladi i stegne. Nakon toga seci na sitne kockice
Na jedan krug stavite punu kašičicu fila,dodati zele od visnje, preklopite sa drugim krugom, pa bočne strane premažite filom i uvaljajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite na pari, pa na svaki kolač sipajte po jednu kašičicu čokolade i pažljivo rasporedite do ivica.
Obradujete svoje najmilije ovim fantasticnim dezertom.. Neka Vasu trpezu ove subarice ucine jos posebnijom.
U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer.
Kada mleko provri, dodajte smesu sa brašnom i skuvajte gusti fil.
Sklonite sa vatre i u vrući fil dodajte belu čokoladu i izmešajte da se sjedini. Fil pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temepraturi.Ohlađeni fil umutite mikserom, pa mu postepeno dodajte puter sve vreme muteći.
Ohladite ga u frižideru da se stegne toliko da njime možete lako da mažete biskvit.
Odvojte belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa sve sjedinite miskerom, a potom dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom, kako bi masa ostala prozračna.Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa preručite smesu i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni.Ohlađen biskvit čašom ili okruglim kalupom isecite na što više krugova.
U serpicu dodati visnje, vodu i Secer. Kuvati dok ne provri pa kada pocne da vrije kuvari jos 10 minuta uz mesanje. Preruciti u blender inispasirati da bude glatka masa u koju dodajemo razmucen C Zelatin. Razliti u plitku posudu i ostaviti u frizider da se ohladi i stegne. Nakon toga seci na sitne kockice
Na jedan krug stavite punu kašičicu fila,dodati zele od visnje, preklopite sa drugim krugom, pa bočne strane premažite filom i uvaljajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite na pari, pa na svaki kolač sipajte po jednu kašičicu čokolade i pažljivo rasporedite do ivica.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.