burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Ruske kape sa zeleom od visnje

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Za Biskvit

6 komad Jaja

8 kašika Secera

200 g Brasna

3 kašika C Kakao prah

1 kesica C Prašak za pecivo

1 čaša Vode

100 ml Ulja

Zele od Visnje

200 g Visnje

3 kašika Secera

1 čaša Vode

1 kesica C Želatin

Za Fil

500 ml Mleka

2 kašika Brasna

3 kašika Gustina

6 kašika Secera

1 kesica C Vanilin šećer

150 g Bele cokolade

200 g Putera

70 g C Kokosovo brašno

Za Glazuru

100 g Crne cokolade

3 kašika Ulja

Ruske kape sa zeleom od visnje

Obradujete svoje najmilije ovim fantasticnim dezertom.. Neka Vasu trpezu ove subarice ucine jos posebnijom.

Koraci pripreme

Priprema Fila

U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer.
Kada mleko provri, dodajte smesu sa brašnom i skuvajte gusti fil.
Sklonite sa vatre i u vrući fil dodajte belu čokoladu i izmešajte da se sjedini. Fil pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temepraturi.Ohlađeni fil umutite mikserom, pa mu postepeno dodajte puter sve vreme muteći.
Ohladite ga u frižideru da se stegne toliko da njime možete lako da mažete biskvit.

Priprema Biskvita

Odvojte belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa sve sjedinite miskerom, a potom dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom, kako bi masa ostala prozračna.Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa preručite smesu i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni.Ohlađen biskvit čašom ili okruglim kalupom isecite na što više krugova.

Priprema zelea od Visnje

U serpicu dodati visnje, vodu i Secer. Kuvati dok ne provri pa kada pocne da vrije kuvari jos 10 minuta uz mesanje. Preruciti u blender inispasirati da bude glatka masa u koju dodajemo razmucen C Zelatin. Razliti u plitku posudu i ostaviti u frizider da se ohladi i stegne. Nakon toga seci na sitne kockice

Filovanje biskvita

Na jedan krug stavite punu kašičicu fila,dodati zele od visnje, preklopite sa drugim krugom, pa bočne strane premažite filom i uvaljajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite na pari, pa na svaki kolač sipajte po jednu kašičicu čokolade i pažljivo rasporedite do ivica.

Naši proizvodi

Ruske kape sa zeleom od visnje

Obradujete svoje najmilije ovim fantasticnim dezertom.. Neka Vasu trpezu ove subarice ucine jos posebnijom.

Koraci pripreme

Priprema Fila

U šerpu sipajte polovinu mleka i stavite da se greje. U ostatak mleka dodajte brašno, gustin, šećer i vanilin šećer.
Kada mleko provri, dodajte smesu sa brašnom i skuvajte gusti fil.
Sklonite sa vatre i u vrući fil dodajte belu čokoladu i izmešajte da se sjedini. Fil pokrijte prijanjajućom folijom i ostavite da se hladi na sobnoj temepraturi.Ohlađeni fil umutite mikserom, pa mu postepeno dodajte puter sve vreme muteći.
Ohladite ga u frižideru da se stegne toliko da njime možete lako da mažete biskvit.

Priprema Biskvita

Odvojte belanca od žumanaca, pa belanca umutite sa šećerom u čvrst sneg. Dodajte žumanca, pa sve sjedinite miskerom, a potom dodajte brašno, kakao prah, prašak za pecivo, ulje i vodu, pa sve umešajte žicom, kako bi masa ostala prozračna.Pleh u kom ćete peći obložite papirom za pečenje, pa preručite smesu i pecite u zagrejanoj rerni 20 minuta na 200 stepeni.Ohlađen biskvit čašom ili okruglim kalupom isecite na što više krugova.

Priprema zelea od Visnje

U serpicu dodati visnje, vodu i Secer. Kuvati dok ne provri pa kada pocne da vrije kuvari jos 10 minuta uz mesanje. Preruciti u blender inispasirati da bude glatka masa u koju dodajemo razmucen C Zelatin. Razliti u plitku posudu i ostaviti u frizider da se ohladi i stegne. Nakon toga seci na sitne kockice

Filovanje biskvita

Na jedan krug stavite punu kašičicu fila,dodati zele od visnje, preklopite sa drugim krugom, pa bočne strane premažite filom i uvaljajte u kokos. Čokoladu sa uljem otopite na pari, pa na svaki kolač sipajte po jednu kašičicu čokolade i pažljivo rasporedite do ivica.

Autor

Stefan Mirkovic
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept