1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
6
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
6
1 komad biskvitna kora
1 kesica krem puding sa ukusom vanile
250 g mešanog sitnog voća
75 g C Šlag krem beli sa ukusom slatke pavlake
450 ml mleka
Kolač sa mešanim voćem , pudingom i šlagom, bez kuvanja i pečenja !
Biskvitnu koru preseći popreko na 3 dela, ili prema dimenziji kalupa koji imate iseći dve kore, a ostatak izdrobiti.
Umutiti krem puding sa 300ml mleka . U njega dodati iseckano voće po želji ( jagode, borovnice, kupine i kajsije).
Dodati i izdrobljen deo kore i sve dobro izmešati.
Kalup obložiti providnom folijom i na dno staviti 1/3 kore. Preko kore sipati izmešano voće , puding i mrvice od trećeg dela kore i lepo poravnati.
Na vrh staviti drugu trećinu kore , prekriti folijom i kolač ostaviti u frižideru da prenoći.
Umutiti šlag krem sa 150ml mleka .
Kolač izvaditi iz frižidera, skinuti foliju i izvrnuti ga na tacnu. Po vrhu premazati šlag kremom. U ostatak šlag krema dodati malo ispasiranih jagoda, ili kap crvene boje za kolače i dekorisati kolač. Na kraju po vrhu dodati i malo voća da bi izgledao još lepše.
Kolač je mek i penast , pa se pojede za tren oka.
Prijatno!
Kolač sa mešanim voćem , pudingom i šlagom, bez kuvanja i pečenja !
Biskvitnu koru preseći popreko na 3 dela, ili prema dimenziji kalupa koji imate iseći dve kore, a ostatak izdrobiti.
Umutiti krem puding sa 300ml mleka . U njega dodati iseckano voće po želji ( jagode, borovnice, kupine i kajsije).
Dodati i izdrobljen deo kore i sve dobro izmešati.
Kalup obložiti providnom folijom i na dno staviti 1/3 kore. Preko kore sipati izmešano voće , puding i mrvice od trećeg dela kore i lepo poravnati.
Na vrh staviti drugu trećinu kore , prekriti folijom i kolač ostaviti u frižideru da prenoći.
Umutiti šlag krem sa 150ml mleka .
Kolač izvaditi iz frižidera, skinuti foliju i izvrnuti ga na tacnu. Po vrhu premazati šlag kremom. U ostatak šlag krema dodati malo ispasiranih jagoda, ili kap crvene boje za kolače i dekorisati kolač. Na kraju po vrhu dodati i malo voća da bi izgledao još lepše.
Kolač je mek i penast , pa se pojede za tren oka.
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.