0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
do 30 min
Lako
30
Vreme pripreme:
do 30 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
30
1 pakovanje gotovih korica za rozen tortu
450 g mešanog bobičastog voća (maline, jagode, kupine, borovnice)
4 kašika šećera
4 kašika vode
2 kesica C Puding sa ukusom jagode
100 ml vode
2 kesica C Puding sa ukusom vanilina
5 kašika šećera
600 ml mleka
100 g C Šlag krem sa ukusom vanile
180 ml mleka
Bez pečenja, sa voćnim kremom i pudingom
Dve kesice pudinga od jagoda razmutiti u jedan decilitar vode. Voće pomešati sa 4-5 kašika šećera i 4 kašike vode i kuvati nekoliko minuta pa izblendirati u kašu. Zakuvati puding u voćnoj kaši.
U 1 dl mleka razmutiti dve kesice pudinga od vanile i 4-5 kašika šećera, a pola litra mleka staviti na ringlu da provri. Puding od vanile zakuvati u mleku i skloniti sa vatre.
Poželjno je da oba fila spremite brzo jedan za drugim da bi korice filovali vrućim filovima.
Filujte naizmenično: jednu koricu voćnim filom, a sledeću koricu pudingom. Navedene količine su za tri reda voćnog fila i tri reda pudinga, odozgo ide korica (sedma po redu). Ostaviti kolač da se ohladi i korice slepe pa odozgo nafilovati umućenim šlag kremom.
Bez pečenja, sa voćnim kremom i pudingom
Dve kesice pudinga od jagoda razmutiti u jedan decilitar vode. Voće pomešati sa 4-5 kašika šećera i 4 kašike vode i kuvati nekoliko minuta pa izblendirati u kašu. Zakuvati puding u voćnoj kaši.
U 1 dl mleka razmutiti dve kesice pudinga od vanile i 4-5 kašika šećera, a pola litra mleka staviti na ringlu da provri. Puding od vanile zakuvati u mleku i skloniti sa vatre.
Poželjno je da oba fila spremite brzo jedan za drugim da bi korice filovali vrućim filovima.
Filujte naizmenično: jednu koricu voćnim filom, a sledeću koricu pudingom. Navedene količine su za tri reda voćnog fila i tri reda pudinga, odozgo ide korica (sedma po redu). Ostaviti kolač da se ohladi i korice slepe pa odozgo nafilovati umućenim šlag kremom.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.