0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
15
6 belanca
200 g šećera
150 g mlevenih oraha
4 kašike prezli
2 kašike brašna
900 ml mleka
6 žumanca
3 kesice C pudinga od vanile
250 g margarina
100 g čokolade za kuvanje
200 g šećera
250 g keksa
100 ml mleka
100 g čokolade za kuvanje
Belanca dobro umutiti mikserom, zatim u taj sneg od belanca dodati 200 g šećera i nastaviti sa mućenjem da bi se sve dobro sjedinilo. 
U tu smesu dodajemo mlevene orahe, brašno i prezle, promešamo i sipemo u podmazani pleh i pečemo na 200 stepeni oko 30-40 min. 
U vrelo mleko sipati umućenu smesu od C pudinga, šećera i žumanca i skuvati fil. Kada se taj fil ohladi, spojiti ga sa margarinom, a zatim ga podeliti na pola. 
U jednu polovinu dodajemo 100 g otopljenje čokolade, a druga polovina ostaje ista. 
Na ohlađeni patišpanj stavljamo čokoladnu polovinu fila, a zatim ređamo keks koji smo prethodno potopili u vrelo mleko. 
Kada naređamo keks, stavimo drugu polovinu fila i premažemo otopljenom čokoladom.
Belanca dobro umutiti mikserom, zatim u taj sneg od belanca dodati 200 g šećera i nastaviti sa mućenjem da bi se sve dobro sjedinilo. 
U tu smesu dodajemo mlevene orahe, brašno i prezle, promešamo i sipemo u podmazani pleh i pečemo na 200 stepeni oko 30-40 min. 
U vrelo mleko sipati umućenu smesu od C pudinga, šećera i žumanca i skuvati fil. Kada se taj fil ohladi, spojiti ga sa margarinom, a zatim ga podeliti na pola. 
U jednu polovinu dodajemo 100 g otopljenje čokolade, a druga polovina ostaje ista. 
Na ohlađeni patišpanj stavljamo čokoladnu polovinu fila, a zatim ređamo keks koji smo prethodno potopili u vrelo mleko. 
Kada naređamo keks, stavimo drugu polovinu fila i premažemo otopljenom čokoladom.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.