0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
12
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
500 g oraha
300 g keksa
4 jajeta
100 g margarina
nekoliko kašika C šećera u prahu
1 C vanilin šećer
12 punih kašika šećera
Polovinu oraha u sameljite na mašinici za orahe, a polovinu sitno iseckajte nožem. 
Keks takođe sitno sameljite na mašinici za orahe. 
U jednu posudu umutite žumanca sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, dodajte orahe i keks, zatim margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i sve zajedno rukama dobro umesite.
Uzimajte po malo smese, oblikujte štanglice i ređajte ih u pleh. Pleh stavite u frižider na desetak minuta. 
Za to vreme umutite belanca sa prstohvatom soli, dodajte šećer, pa kada dobijete čvrst šam stavljajte ga u špric za tolumbe i istiskujte na svaku štanglicu.
Štanglice pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-tak minuta, a zatim na 150 stepeni još 20-tak minuta, tj. dok ne porumeni odozgo.
Polovinu oraha u sameljite na mašinici za orahe, a polovinu sitno iseckajte nožem. 
Keks takođe sitno sameljite na mašinici za orahe. 
U jednu posudu umutite žumanca sa C šećerom u prahu i C vanilin šećerom, dodajte orahe i keks, zatim margarin koji je bio na sobnoj temperaturi i sve zajedno rukama dobro umesite.
Uzimajte po malo smese, oblikujte štanglice i ređajte ih u pleh. Pleh stavite u frižider na desetak minuta. 
Za to vreme umutite belanca sa prstohvatom soli, dodajte šećer, pa kada dobijete čvrst šam stavljajte ga u špric za tolumbe i istiskujte na svaku štanglicu.
Štanglice pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni 10-tak minuta, a zatim na 150 stepeni još 20-tak minuta, tj. dok ne porumeni odozgo.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.