burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Punjene čoko-puding korpice

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 minuta

Težina pripreme:
Lako se priprema

Sastojci

Za punjenje:

1 C puding od vanile

400 ml hladnog mleka

4 kašike šećera

200 ml slatke pavlake

Za korpice:

200 g bele čokolade

2-3 kašike ulja

1 kesica crvene boje, za kolače

100 g mešanog crvenog voća

100 g mlevene plazme

Punjene čoko-puding korpice

Koraci pripreme

Čokoladu i ulje otopiti na pari. Odvojiti malo čokolade i pomešati za bojom, kako bi dobili roze boju.

Ja sam koristila pojedinačne silikonske kalupe. Četkicom - silikonskom, prvo korpice premazati roze čokoladom samo na dnu, ostaviti u frižideru nekoliko minuta, zatim ponoviti sa belom čokoladom, takođe vratiti u frižider, postupak ponoviti još jednom, a onda kalupe ostaviti u frižideru najmanje pola sata, dok pravite fil.

Staviti 300 ml mleka sa šećerom da provri, u 100 ml razmutiti C puding, zatim ukuvati puding i ostaviti da se potpuno ohladi.

U ohlađeni puding dodati slatku pavlaku i umutiti sve zajedno.

Izvaditi kalupe, puniti filom, staviti voće, plazmu, zatim opet fil. Tako svaki kalup.

Ostaviti korpice da se skroz ohlade, a onda izvaditi iz kalupa.

Premazivala sam ih ekstraktom od maline, da bi dobili još malo roze boje.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Punjene čoko-puding korpice

Koraci pripreme

Čokoladu i ulje otopiti na pari. Odvojiti malo čokolade i pomešati za bojom, kako bi dobili roze boju.

Ja sam koristila pojedinačne silikonske kalupe. Četkicom - silikonskom, prvo korpice premazati roze čokoladom samo na dnu, ostaviti u frižideru nekoliko minuta, zatim ponoviti sa belom čokoladom, takođe vratiti u frižider, postupak ponoviti još jednom, a onda kalupe ostaviti u frižideru najmanje pola sata, dok pravite fil.

Staviti 300 ml mleka sa šećerom da provri, u 100 ml razmutiti C puding, zatim ukuvati puding i ostaviti da se potpuno ohladi.

U ohlađeni puding dodati slatku pavlaku i umutiti sve zajedno.

Izvaditi kalupe, puniti filom, staviti voće, plazmu, zatim opet fil. Tako svaki kalup.

Ostaviti korpice da se skroz ohlade, a onda izvaditi iz kalupa.

Premazivala sam ih ekstraktom od maline, da bi dobili još malo roze boje.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa
Eskimko sladoledom"

Pošalji recept