1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
7 komad belanaca
300 g šećera
100 g brašna
1 komad pomorandža
500 ml mleka
7 komad žumanaca
200 g šećera
4 kašika brašna
2 komad pomorandže
100 g narendane crne čokolade
100 g margarina
Kremasta poslastica za sve ljubitelje pomorandže.
Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i sjediniti smesu. Dodati sok i koricu narandže. Smesu sipamo u pleh obložen papirom za pečenje.
Pečemo 20 min na 180 stepeni.
Na ohlađenu koru sipamo zagrejano mleko, nekoliko kašika.
Umutiti žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, brašnom i sokom od pomorandže.
Mleko staviti u šerpu da proključa, skloniti s ringle i polako dodavati smesu od jaja sve vreme mešajući.
Ubaciti koru od pomorandže i ostaviti da se ohladi. Fil ohladiti pa mu dodati umućeni margarin. Dodati 100 grama narendande čokolade.
Namazati koru filom pa premazati šlagom.
Ostaviti na hlađenje pa služiti.
Kremasta poslastica za sve ljubitelje pomorandže.
Umutiti belanca sa šećerom, dodati brašno, kokosovo brašno, prašak za pecivo i sjediniti smesu. Dodati sok i koricu narandže. Smesu sipamo u pleh obložen papirom za pečenje.
Pečemo 20 min na 180 stepeni.
Na ohlađenu koru sipamo zagrejano mleko, nekoliko kašika.
Umutiti žumanca sa šećerom, vanilin šećerom, brašnom i sokom od pomorandže.
Mleko staviti u šerpu da proključa, skloniti s ringle i polako dodavati smesu od jaja sve vreme mešajući.
Ubaciti koru od pomorandže i ostaviti da se ohladi. Fil ohladiti pa mu dodati umućeni margarin. Dodati 100 grama narendande čokolade.
Namazati koru filom pa premazati šlagom.
Ostaviti na hlađenje pa služiti.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.