0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
10 tortica
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
10 tortica
3 komad belanceta
1 kašičica limunovog soka
200 ml hladnog mleka
250 g jagoda
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica za vas.
Rernu zagrejte na 110 stepeni.
Belanca mutite dok se blago ne zgusnu, pa dodajte vanilin šećer i šećer u prahu iz 3-4 puta sve vreme muteći smesu.
Mutite dok smesa ne postane glatka i sjajna.
Na kraju dodajte sok od limuna.
Umešajte čvrstin koji ćete sipati kroz cediljku (kako bi se ravnomerno rasporedio).
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje (možete nacrtati krugove prečnika oko 8 cm sa donje strane kako bi vam beze kore bile jednake).
Dresir kesu (sa nastavkom po izboru) napunite smesom od belanaca.
Na sredinu kruga istisnite malo smese (kako biste dobili dno), pa oblikujte beze korpice visine oko 4 cm.
Od ove količine dobićete 10 tortica.
Sušite 1 sat na 110 stepeni, potom smanjite temperaturu na 90-100 stepeni i sušite još 1 sat.
Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica za vas.
Rernu zagrejte na 110 stepeni.
Belanca mutite dok se blago ne zgusnu, pa dodajte vanilin šećer i šećer u prahu iz 3-4 puta sve vreme muteći smesu.
Mutite dok smesa ne postane glatka i sjajna.
Na kraju dodajte sok od limuna.
Umešajte čvrstin koji ćete sipati kroz cediljku (kako bi se ravnomerno rasporedio).
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje (možete nacrtati krugove prečnika oko 8 cm sa donje strane kako bi vam beze kore bile jednake).
Dresir kesu (sa nastavkom po izboru) napunite smesom od belanaca.
Na sredinu kruga istisnite malo smese (kako biste dobili dno), pa oblikujte beze korpice visine oko 4 cm.
Od ove količine dobićete 10 tortica.
Sušite 1 sat na 110 stepeni, potom smanjite temperaturu na 90-100 stepeni i sušite još 1 sat.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.