burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija10 tortica

Mini pavlove

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
10 tortica

Sastojci

Beze korpice:

3 komad belanceta

150 g C Šećer u prahu

1 kesica C Vanilin šećer

1 kašičica limunovog soka

1 kašičica C Čvrstin

Ostali sastojci:

2 kesica C Šlag classic

200 ml hladnog mleka

250 g jagoda

Mini pavlove

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica za vas.

Koraci pripreme

Priprema tortica:

Rernu zagrejte na 110 stepeni.
Belanca mutite dok se blago ne zgusnu, pa dodajte vanilin šećer i šećer u prahu iz 3-4 puta sve vreme muteći smesu.
Mutite dok smesa ne postane glatka i sjajna.
Na kraju dodajte sok od limuna.
Umešajte čvrstin koji ćete sipati kroz cediljku (kako bi se ravnomerno rasporedio).
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje (možete nacrtati krugove prečnika oko 8 cm sa donje strane kako bi vam beze kore bile jednake).
Dresir kesu (sa nastavkom po izboru) napunite smesom od belanaca.
Na sredinu kruga istisnite malo smese (kako biste dobili dno), pa oblikujte beze korpice visine oko 4 cm.
Od ove količine dobićete 10 tortica.
Sušite 1 sat na 110 stepeni, potom smanjite temperaturu na 90-100 stepeni i sušite još 1 sat.

Naši proizvodi

Mini pavlove

Ovaj recept nam je poslao naš verni potrošač blog Domaćica za vas.

Koraci pripreme

Priprema tortica:

Rernu zagrejte na 110 stepeni.
Belanca mutite dok se blago ne zgusnu, pa dodajte vanilin šećer i šećer u prahu iz 3-4 puta sve vreme muteći smesu.
Mutite dok smesa ne postane glatka i sjajna.
Na kraju dodajte sok od limuna.
Umešajte čvrstin koji ćete sipati kroz cediljku (kako bi se ravnomerno rasporedio).
Pleh od rerne obložite papirom za pečenje (možete nacrtati krugove prečnika oko 8 cm sa donje strane kako bi vam beze kore bile jednake).
Dresir kesu (sa nastavkom po izboru) napunite smesom od belanaca.
Na sredinu kruga istisnite malo smese (kako biste dobili dno), pa oblikujte beze korpice visine oko 4 cm.
Od ove količine dobićete 10 tortica.
Sušite 1 sat na 110 stepeni, potom smanjite temperaturu na 90-100 stepeni i sušite još 1 sat.

Autor

C Slatka Tradicija
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept