0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
5
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
5
330 g brašna
1 kašičica C sode bikarbone
1/2 kašičice cimeta
1 prstohvat karanfilića
1/4 kašičice muskatnog oraha
170 g margarina
250 g šećera
1 jaje
Brašno prosejati sa C sodom bikarbonom, margarin umutiti sa šećerom, dodati jaje, cimet, karanfilić, muskatni orah  i pripremljeno brašno. 
Testo  dobro sjedinite, rastanjite na debljinu malog prsta, kolutove vadite čašom. Veće ili manje po Vašem ukusu.
Medenjake poređajte u tepsiju, ostavite razmak između da se ne bi slepili jedan uz drugi. 
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko dvadesetak minuta, odnosno dok ne budu pečeni.
Brašno prosejati sa C sodom bikarbonom, margarin umutiti sa šećerom, dodati jaje, cimet, karanfilić, muskatni orah  i pripremljeno brašno. 
Testo  dobro sjedinite, rastanjite na debljinu malog prsta, kolutove vadite čašom. Veće ili manje po Vašem ukusu.
Medenjake poređajte u tepsiju, ostavite razmak između da se ne bi slepili jedan uz drugi. 
Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko dvadesetak minuta, odnosno dok ne budu pečeni.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.