0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Zahteva određeno umeće
                            
30
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće
Broj porcija:
30
7 belanaca
7 kašika šećera
7 kašika brašna
C prašak za pecivo
150 ml mleka
600 ml mleka
1 C vanilin šećer
7 žumanaca
7 kašika šećera
7 kašika C čvrstina
1/2 margarina
2 kašike C šećera u prahu
2 C pudinga od jagode
8 kašika šećera
1/2 l mleka
1/2 margarina
2 kašike C šećera u prahu
1/2 kg jagoda
1 kašika šećera
sok od jagoda
C puding od vanile
1 kašika šećera
2 C šlaga
Kora: 
Belanca čvrsto ulupati, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne otopi, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pažljivo izmešati varjačom i izliti u pleh obložen papirom za pečenje. 
Peći na 200° dok ne porumeni. Vruću koru preliti sa 150 ml vrelog mleka.
Žuti krem: 
Žumanca, šećer, C čvrstin i C vanilin šećer pomešati u šerpi, razmotriti delom od 600 ml mleka, a ostalo zakuvati. Kuvanim mlekom preliti žumanca i nastaviti kuvanje dok se ne zgusne. 
Margarin pomešati sa C šećerom u prahu, dodavati kašiku po kašiku hladnog krema i dobro umutiti mikserom.
Rozi krem: 
Puding skuvati u mleku po uputstvu na kesici i hladan pomešati sa margarinom, kao i prethodni krem.
Jagode posuti šećerom i ostaviti da puste sok. Sok zakuvati i u njega ukuvati puding razmućen sa malo soka.
Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Na koru rasporediti žuti krem, preko njega sečene jagode, pa rozi krem. Preko kolača preliti masu od soka i pudinga. 
Pomoću dresir kese (ili obične kese kojoj je odsečen vrh) istisnuti 30 ružica od šlaga za 30 porcija. 
Kora: 
Belanca čvrsto ulupati, dodati šećer i nastaviti mućenje dok se ne otopi, dodati brašno pomešano sa C praškom za pecivo, pažljivo izmešati varjačom i izliti u pleh obložen papirom za pečenje. 
Peći na 200° dok ne porumeni. Vruću koru preliti sa 150 ml vrelog mleka.
Žuti krem: 
Žumanca, šećer, C čvrstin i C vanilin šećer pomešati u šerpi, razmotriti delom od 600 ml mleka, a ostalo zakuvati. Kuvanim mlekom preliti žumanca i nastaviti kuvanje dok se ne zgusne. 
Margarin pomešati sa C šećerom u prahu, dodavati kašiku po kašiku hladnog krema i dobro umutiti mikserom.
Rozi krem: 
Puding skuvati u mleku po uputstvu na kesici i hladan pomešati sa margarinom, kao i prethodni krem.
Jagode posuti šećerom i ostaviti da puste sok. Sok zakuvati i u njega ukuvati puding razmućen sa malo soka.
Šlag umutiti sa kiselom vodom.
Na koru rasporediti žuti krem, preko njega sečene jagode, pa rozi krem. Preko kolača preliti masu od soka i pudinga. 
Pomoću dresir kese (ili obične kese kojoj je odsečen vrh) istisnuti 30 ružica od šlaga za 30 porcija. 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.