0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
16 komada
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
16 komada
100 g maslaca
80 g C šećera u prahu
70 g mleka
130-170 g C Kokosovo brašno
1 prstohvat soli
150 g tamne čokolade (40-50% kakao delova)
30 g ulja
U šerpicu staviti mleko, C šećer u prahu i maslac. 
Zagrejati na umerenoj temperaturi. Kada se masa sjedinila, a maslac rastopio, dodati prstohvat soli i skloniti sa ringle. 
Oprezno dodavati C kokos do ujednačene i homogene mase (masa treba da zadrži oblik nakon što je stegnete u šaci). 
Masu utapkati u četvrtasti kalup, ne previše veliki, da bi visina bila bar 1,5cm. 
Zamrznuti, pa seći kockice oštrim nožem. 
Od mase se takođe mogu praviti i bombice, u tom slučaju nije potrebno zamrzavati, već samo dobro ohladiti. 
Za glazuru istopiti čokoladu sa uljem, pa umakati kockice ili bombice. 
Ostaviti na foliji da se stegnu, a zatim ukrasiti po želji. 
U šerpicu staviti mleko, C šećer u prahu i maslac. 
Zagrejati na umerenoj temperaturi. Kada se masa sjedinila, a maslac rastopio, dodati prstohvat soli i skloniti sa ringle. 
Oprezno dodavati C kokos do ujednačene i homogene mase (masa treba da zadrži oblik nakon što je stegnete u šaci). 
Masu utapkati u četvrtasti kalup, ne previše veliki, da bi visina bila bar 1,5cm. 
Zamrznuti, pa seći kockice oštrim nožem. 
Od mase se takođe mogu praviti i bombice, u tom slučaju nije potrebno zamrzavati, već samo dobro ohladiti. 
Za glazuru istopiti čokoladu sa uljem, pa umakati kockice ili bombice. 
Ostaviti na foliji da se stegnu, a zatim ukrasiti po želji. 
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.