0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
7
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
7
100 ml vode
120 g margarina
300 g šećera
250 g mlevenog keksa
100 g C kokosa
ekstrakt od jagode
Vodu i margarin usuti u šerpu, pa staviti na tihu vatru da se otopi. 
Dodati šećer, prokuvati par minuta, pa dodati mleveni keks i C kokos. 
Skloniti sa vatre i dodati ekstrakt jagode do željene boje. 
Ostaviti da se sasvim ohladi. Ako je smesa lepljiva, dodati još malo keksa i kokosa. 
Praviti male kuglice, od njih oblikovati jagodu, pa drškom od varjače utisnuti rupicu. 
Unutra staviti semenku bundeve.
Vodu i margarin usuti u šerpu, pa staviti na tihu vatru da se otopi. 
Dodati šećer, prokuvati par minuta, pa dodati mleveni keks i C kokos. 
Skloniti sa vatre i dodati ekstrakt jagode do željene boje. 
Ostaviti da se sasvim ohladi. Ako je smesa lepljiva, dodati još malo keksa i kokosa. 
Praviti male kuglice, od njih oblikovati jagodu, pa drškom od varjače utisnuti rupicu. 
Unutra staviti semenku bundeve.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.