0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
12
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
12
5 jaja
5 kašika šećera
5 ravnih kašika brašna
1 kašika C kakaoa
1/2 kesice C praška za pecivo
300 g mlevenog keksa
3-4 kašike C šećera u prahu
2 čaše kisele pavlake
200 g C krem šlaga
1/2 kesice rum šećera (po želji)
1 čaša čokoladnog mleka
hladna voda za šlag krem (po potrebi)
2 banane
Umutiti rolat od navedenih sastojaka - prvo izmutiti belanca u čvrst šam, zatim dodati šećer i mutiti dok se ne otopi. 
Nakon toga dodati žumanca, a na kraju pomešane suve sastojke (brašno, C kakao i C šećer u prahu). 
Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i staviti da se peče 10-tak minuta. 
Ispečen patišpanj staviti na krpu i uviti u rolat, i ostaviti da se ohladi. 
Kada se ohladi, spremiti C šlag i fil. Umutiti C šlag krem sa vodom. 
U drugoj posudi umutiti kiselu pavlaku, C šećer u prahu i rum šećer, pa dodati meleveni keks i promešati smesu, pa dodati 4-5 kašika šlaga i malo izmutiti da se smesa sjedini. 
Nafilovati rolat filom od mlevenog keksa, staviti dve banane na ivicu rolata i urolati. 
Rolat preliti čokoladnim mlekom, pa dekorisati C šlagom.
Umutiti rolat od navedenih sastojaka - prvo izmutiti belanca u čvrst šam, zatim dodati šećer i mutiti dok se ne otopi. 
Nakon toga dodati žumanca, a na kraju pomešane suve sastojke (brašno, C kakao i C šećer u prahu). 
Smesu izliti u pleh obložen pek papirom i staviti da se peče 10-tak minuta. 
Ispečen patišpanj staviti na krpu i uviti u rolat, i ostaviti da se ohladi. 
Kada se ohladi, spremiti C šlag i fil. Umutiti C šlag krem sa vodom. 
U drugoj posudi umutiti kiselu pavlaku, C šećer u prahu i rum šećer, pa dodati meleveni keks i promešati smesu, pa dodati 4-5 kašika šlaga i malo izmutiti da se smesa sjedini. 
Nafilovati rolat filom od mlevenog keksa, staviti dve banane na ivicu rolata i urolati. 
Rolat preliti čokoladnim mlekom, pa dekorisati C šlagom.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.