0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
< 30 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
Vreme pripreme:
< 30 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
1 pakovanje kora od 500 g
1 kesica cimeta
1 margarin
100 g oraha
50 g lešnika
malo C šećera u prahu
600 g kristal šećera
voda da ogrezne
1 limun
malo cimeta
1 C vanilin šećer
1 kesica C eskimka od vanile
Otopiti margarin, pomešati orašaste plodove sa malo C šećera u prahu i cimetom. 
Podeliti pakovanje kora na dva dela. 
Svaku koru premazati margarinom, onda staviti nadev, a onda drugi deo kora premazati margarinom i staviti na nadev. 
Zaseći po želji i staviti u rernu na 180°C nekih sat vremena dok lepo ne porumeni (braon). 
Staviti kristal šećer sa vodom, malo cimeta i limunom da se kuva, kada provri, kuvati 10-tak min. 
Preliti vruću agdu na vruću baklavu. 
C Eskimko sladoled pripremiti po uputstvu dan ranije, a onda poslužiti uz baklavu.
Otopiti margarin, pomešati orašaste plodove sa malo C šećera u prahu i cimetom. 
Podeliti pakovanje kora na dva dela. 
Svaku koru premazati margarinom, onda staviti nadev, a onda drugi deo kora premazati margarinom i staviti na nadev. 
Zaseći po želji i staviti u rernu na 180°C nekih sat vremena dok lepo ne porumeni (braon). 
Staviti kristal šećer sa vodom, malo cimeta i limunom da se kuva, kada provri, kuvati 10-tak min. 
Preliti vruću agdu na vruću baklavu. 
C Eskimko sladoled pripremiti po uputstvu dan ranije, a onda poslužiti uz baklavu.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.