0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Srednje
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
3 Ulje
Voćni kolač
3 jaja
375 ml ulja
60 ml svijezeg soka od narandže
450 g brasna
400 g secera
1 kaščica C praska za pecivo
2 kaščice cimeta
1 kaščica vanilije ekstrakta
400 g jabuka
120 g kokosa
preliv:
125 ml jogurta
125 g maslaca
250 g secera
Jabuke naseckajte na kockice i stavite na stranu. Pomesajte sve suve sastojke u jednoj zdjeli a tečne u drugoj. Miksajte tečne sastojke postepeno dodavajuci suve. Na kraju dodajte pripremljene jabuke i istresite u pripremljeni kalup 20*30 cm. Peci na 160C oko 1h. Proverite cackalicom. Ukoliko vam kolac bude tamnio, prekrijte folijom.
Za preliv pomesajte sve sastojke i kratko prokuhajte. Vruci kolac izbockajte viljuškom i polako prelijte vrucim preljevom. Ostavite da ohladi na sobnoj temperaturi. Posluzite sa eskimko sladoledom od vanile.
Kolac je jednako dobar i naredna dva dana. Najbolji je posluzen topal sa sladoledom od vanile.
Voćni kolač
3 jaja
375 ml ulja
60 ml svijezeg soka od narandže
450 g brasna
400 g secera
1 kaščica C praska za pecivo
2 kaščice cimeta
1 kaščica vanilije ekstrakta
400 g jabuka
120 g kokosa
preliv:
125 ml jogurta
125 g maslaca
250 g secera
Jabuke naseckajte na kockice i stavite na stranu. Pomesajte sve suve sastojke u jednoj zdjeli a tečne u drugoj. Miksajte tečne sastojke postepeno dodavajuci suve. Na kraju dodajte pripremljene jabuke i istresite u pripremljeni kalup 20*30 cm. Peci na 160C oko 1h. Proverite cackalicom. Ukoliko vam kolac bude tamnio, prekrijte folijom.
Za preliv pomesajte sve sastojke i kratko prokuhajte. Vruci kolac izbockajte viljuškom i polako prelijte vrucim preljevom. Ostavite da ohladi na sobnoj temperaturi. Posluzite sa eskimko sladoledom od vanile.
Kolac je jednako dobar i naredna dva dana. Najbolji je posluzen topal sa sladoledom od vanile.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.