burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Egzotični kolač sa eskimko sladoledom

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Jaja

3 Ulje

Egzotični kolač sa eskimko sladoledom

Voćni kolač

Koraci pripreme

Priprema

3 jaja
375 ml ulja
60 ml svijezeg soka od narandže
450 g brasna
400 g secera
1 kaščica C praska za pecivo
2 kaščice cimeta
1 kaščica vanilije ekstrakta
400 g jabuka
120 g kokosa
preliv:
125 ml jogurta
125 g maslaca
250 g secera

Jabuke naseckajte na kockice i stavite na stranu. Pomesajte sve suve sastojke u jednoj zdjeli a tečne u drugoj. Miksajte tečne sastojke postepeno dodavajuci suve. Na kraju dodajte pripremljene jabuke i istresite u pripremljeni kalup 20*30 cm. Peci na 160C oko 1h. Proverite cackalicom. Ukoliko vam kolac bude tamnio, prekrijte folijom.
Za preliv pomesajte sve sastojke i kratko prokuhajte. Vruci kolac izbockajte viljuškom i polako prelijte vrucim preljevom. Ostavite da ohladi na sobnoj temperaturi. Posluzite sa eskimko sladoledom od vanile.
Kolac je jednako dobar i naredna dva dana. Najbolji je posluzen topal sa sladoledom od vanile.

Egzotični kolač sa eskimko sladoledom

Voćni kolač

Koraci pripreme

Priprema

3 jaja
375 ml ulja
60 ml svijezeg soka od narandže
450 g brasna
400 g secera
1 kaščica C praska za pecivo
2 kaščice cimeta
1 kaščica vanilije ekstrakta
400 g jabuka
120 g kokosa
preliv:
125 ml jogurta
125 g maslaca
250 g secera

Jabuke naseckajte na kockice i stavite na stranu. Pomesajte sve suve sastojke u jednoj zdjeli a tečne u drugoj. Miksajte tečne sastojke postepeno dodavajuci suve. Na kraju dodajte pripremljene jabuke i istresite u pripremljeni kalup 20*30 cm. Peci na 160C oko 1h. Proverite cackalicom. Ukoliko vam kolac bude tamnio, prekrijte folijom.
Za preliv pomesajte sve sastojke i kratko prokuhajte. Vruci kolac izbockajte viljuškom i polako prelijte vrucim preljevom. Ostavite da ohladi na sobnoj temperaturi. Posluzite sa eskimko sladoledom od vanile.
Kolac je jednako dobar i naredna dva dana. Najbolji je posluzen topal sa sladoledom od vanile.

Autor

Dragana Nedeljković
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept