0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
6-8
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
6-8
4 jajeta
2 šolje šećera + 300 g za sirup
2 šolje ulja
2 šolje mleka
2 šolje C griza
2 šolje brašna
2 šolje mlevenih oraha
C prašak za pecivo
Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati ulje i mleko. 
Na kraju dodati C griz, brašno, C prašak za pecivo i mlevene orahe. 
Masu izmešati i staviti u pleh koji je prethodno nauljen i peći. 
Proveriti čačkalicom da li je pečeno (otprilike 15-20 minuta, zavisi od debljine). 
Za vreme pečenja napraviti sirup u razmeri 600 ml vode i 300 g šećera. 
Kada se kolač malo prohladi preliti sirupom i ostaviti da odstoji na hladnom. 
Pre služenja posuti C šećerom u prahu.
Umutiti jaja sa šećerom, zatim dodati ulje i mleko. 
Na kraju dodati C griz, brašno, C prašak za pecivo i mlevene orahe. 
Masu izmešati i staviti u pleh koji je prethodno nauljen i peći. 
Proveriti čačkalicom da li je pečeno (otprilike 15-20 minuta, zavisi od debljine). 
Za vreme pečenja napraviti sirup u razmeri 600 ml vode i 300 g šećera. 
Kada se kolač malo prohladi preliti sirupom i ostaviti da odstoji na hladnom. 
Pre služenja posuti C šećerom u prahu.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.