0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
> 60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
10-15
Vreme pripreme:
> 60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
10-15
5 jaja
5 kašika šećera
5 kašika mlevenih oraha (ili ko ne voli može i lešnik) to je oko 100-150 g
1 l mleka
3 kesice C pudinga slatka pavlaka
5-7 kašika šećera (po želji)
250 g margarina ili putera (opet po izboru)
4 banane
Biskvit:
Uključiti rernu da se zagreva na temperaturi od 200 C. Odvojiti žumance od belance i mikserom umutiti belanca u črvst sneg dodavajući šećer. Kada se čvrsto umuti dodati žumanca i sve to opet umutiti samo da se spoji. 
Na kraju dodati i mlevene orahe (malo ostaviti za kasnije). Onda sve to izliti u četvrtasti pleh i staviti da se peče. Bolje bi bilo da se u pleh stavi pek papir, ali ukoliko nemate može se i podmazati samo. Peče se 15-20 minuta, ne valja da se mnogo osuši. 
Krem:
Dok se peče biskvit krećemo na pravljenje krema za ovaj biskvit. Staviti u šerpu da se kuva mleko, a pre toga u činiji oko 250 ml izvaditi da bi se umutila tri pudinga kako bi se izbegle grudvice u kremu. Dok se mleko kuva staviti i šećer. Kada krene da ključa polako stavljati mleko sa umućenim pudingom i mešati (možda bolje žicom) sve vreme dok se krem ne zgusne. 
Pomeriti sa vatre kada bude gotovo i ostaviti na sobnoj na temperaturi da se ohladi. Za to vreme vadi se biskvit i stavlja na vlažnu krpu i uvije se u rolat da bi kasnije bilo lakše da se oblikuje. Kada se krem ohladio unutra staviti margarin-puter i mikserom sve to sjediniti. 
Oljuštite banane i malo ih ispravite ako su krive da bi se lepše uvio rolat. Onda se biskvit izvadi iz vlažne krpe i krem se namaže na ceo biskvit, ali malo krema ostaviti da bi se kasnije premazao rolat. 
Na srediti staviti banane u dva reda po dužini biskvita i onda uviti rolat sa jedne pa sa druge strane da bi banane kada se iseče bile u lepo jedna pored druge kao oči. 
Na kraju rolat premazati kremom što je ostavljen i posuti malo oraha.
Biskvit:
Uključiti rernu da se zagreva na temperaturi od 200 C. Odvojiti žumance od belance i mikserom umutiti belanca u črvst sneg dodavajući šećer. Kada se čvrsto umuti dodati žumanca i sve to opet umutiti samo da se spoji. 
Na kraju dodati i mlevene orahe (malo ostaviti za kasnije). Onda sve to izliti u četvrtasti pleh i staviti da se peče. Bolje bi bilo da se u pleh stavi pek papir, ali ukoliko nemate može se i podmazati samo. Peče se 15-20 minuta, ne valja da se mnogo osuši. 
Krem:
Dok se peče biskvit krećemo na pravljenje krema za ovaj biskvit. Staviti u šerpu da se kuva mleko, a pre toga u činiji oko 250 ml izvaditi da bi se umutila tri pudinga kako bi se izbegle grudvice u kremu. Dok se mleko kuva staviti i šećer. Kada krene da ključa polako stavljati mleko sa umućenim pudingom i mešati (možda bolje žicom) sve vreme dok se krem ne zgusne. 
Pomeriti sa vatre kada bude gotovo i ostaviti na sobnoj na temperaturi da se ohladi. Za to vreme vadi se biskvit i stavlja na vlažnu krpu i uvije se u rolat da bi kasnije bilo lakše da se oblikuje. Kada se krem ohladio unutra staviti margarin-puter i mikserom sve to sjediniti. 
Oljuštite banane i malo ih ispravite ako su krive da bi se lepše uvio rolat. Onda se biskvit izvadi iz vlažne krpe i krem se namaže na ceo biskvit, ali malo krema ostaviti da bi se kasnije premazao rolat. 
Na srediti staviti banane u dva reda po dužini biskvita i onda uviti rolat sa jedne pa sa druge strane da bi banane kada se iseče bile u lepo jedna pored druge kao oči. 
Na kraju rolat premazati kremom što je ostavljen i posuti malo oraha.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.