0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
20 parčeta
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
20 parčeta
500 g kore za baklavu
500 g mlevenih oraha
4 kašike šećera
4 kašike C griza
2 kesice C vanilin šećera
250 ml ulja
250 ml piva
1 C prašak za pecivo
1 limun
1 kg šećera
1 l vode
suvo grožđe
Pomešati pivo, ulje i C prašak za pecivo i tim prelivom prskati svaku koricu. 
Od oraha, šećera, C griza i C vanilin šećera umešati i tim filom premazati svaku koricu. 
Ređati po 3 kore i na tu treću naneti fil samo na kraju kore i posuti suvim grožđem. 
Uviti, iseći na kocke i peći na 200 stepeni oko 15 min. 
Skuvati vodu sa šećerom i time preliti baklavu. 
U preliv dodati limun po želji isečen na kolutove.
Pomešati pivo, ulje i C prašak za pecivo i tim prelivom prskati svaku koricu. 
Od oraha, šećera, C griza i C vanilin šećera umešati i tim filom premazati svaku koricu. 
Ređati po 3 kore i na tu treću naneti fil samo na kraju kore i posuti suvim grožđem. 
Uviti, iseći na kocke i peći na 200 stepeni oko 15 min. 
Skuvati vodu sa šećerom i time preliti baklavu. 
U preliv dodati limun po želji isečen na kolutove.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.