0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
20
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
20
3 kašika kisela pavlaka
500 ml mleko
2 kesica C Puding sa ukusom vanilina
po ukusu šećer
250 g mlečni margarin
4 kašika kisela pavlaka
3 komad gotove kore
300 g jagode
300 g maline
po potrebi mleko
Za tili čas bude spremna,a ukus joj je neodoljiv.
Za beli fil:Mkserom umutiti C šlag classic po uputstvu sa kesice.Dodati kiselu pavlaku i izmiksati.
Za žuti fil:U šerpu usuti 300 ml mleka,dodati šećer,C vanilin šećer i staviti na vatru da provri.Zasebno u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding te ukuvati u vrijuče mleko,pa kada dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.U ohlađen fil dodati mlečni margarin,umutiti mikserom,dodati kiselu pavlaku i dobro umutiti mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Finalni postupak:Na tacnu staviti koru i preliti je sa par kašika mleka.Preko naneti polovinu fila od C pudinga,pa rasporediti maline,a preko malina naneti polovinu belog fila.Preklopiti drugom korom,preliti je sa par kašika mleka i rasporediti preostali fil od C pudinga Preko rasporediti jagode,a zatim beli fil.Preklopiti trećom korom te i nju preliti mlekom.C šlag classic umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu.Dekorisati po svom izboru.
Za tili čas bude spremna,a ukus joj je neodoljiv.
Za beli fil:Mkserom umutiti C šlag classic po uputstvu sa kesice.Dodati kiselu pavlaku i izmiksati.
Za žuti fil:U šerpu usuti 300 ml mleka,dodati šećer,C vanilin šećer i staviti na vatru da provri.Zasebno u 200 ml hladnog mleka razmutiti C puding te ukuvati u vrijuče mleko,pa kada dobije potrebnu gustinu skloniti sa vatre i ostaviti da se ohladi.U ohlađen fil dodati mlečni margarin,umutiti mikserom,dodati kiselu pavlaku i dobro umutiti mikserom kako bi se svi sastojci sjedinili.
Finalni postupak:Na tacnu staviti koru i preliti je sa par kašika mleka.Preko naneti polovinu fila od C pudinga,pa rasporediti maline,a preko malina naneti polovinu belog fila.Preklopiti drugom korom,preliti je sa par kašika mleka i rasporediti preostali fil od C pudinga Preko rasporediti jagode,a zatim beli fil.Preklopiti trećom korom te i nju preliti mlekom.C šlag classic umutiti po uputstvu sa kesice i nafilovati tortu.Dekorisati po svom izboru.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.