burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcija20

Švarcvald torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
20

Sastojci

Za kore:

8 komad jaja

200 g šećer

4 kašika brašno

4 kašika C Kakao prah

2 kesica C Vanilin šećer

Za voćni fil:

500 g višnje

500 ml sok od višanja

2 kašika šećer

4 kašika C Čvrstin

Za beli fil:

900 ml slatka pavlaka

3 kesica C Vanilin šećer

I još:

100 ml liker Cherry Brandy

100 g čokolada za kuvanje

Švarcvald torta

Fantastičnog je ukusa.

Koraci pripreme

1

Za kore:Mikserom umutiti 4 žumanceta,50 g šećera i 1 C vanilin šećer.Posebno umututi 4 belanceta u čvrst šam,dodati 50 g šećera i mutiti mikserom na najvećoj brzini sve dok se šećer ne istopi..U posudu sa žumancima dodati 2 kašike brašna, 2 kašike C kakao praha i izmešati.Dodati umućena belanca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.Kalup obložiti pek-papirom i rasporediti pripremljenu smesu.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta,a zatim smanjiti temperaturu na 150 stepena i koru peći još 10 minuta.Na isti način ispeći još jednu koru.Ostaviti ih da se ohlade,pa ih preseći na pola dobijajući tako četiri kore.Kore poprskati likerom.

2

Za voćni deo:U soku od višanja rastvoriti šećer,C čvrstin,usuti u šerpu i staviti na vatru.Kuvati dok se ne dobije potrebna gustina.Skloniti sa vatre,dodati višnje,izmešati i ostaviti da se dobro ohladi.

3

Za beli fil:Mikserom umutiti slatku pavlaku i C vanilin šećer u čvrst šlag.

4

Finalni postupak:Na tacnu staviti koru i premazati je trećinom fila od višanja.Zatim naneti beli fil.Ponoviti postupak još dva puta.Završiti četvrtom korom.Celu tortu premazati belim filom.Dekorisati rendanom čokoladom za kuvanje.Ostaviti u frižider da se stegne.

Naši proizvodi

Švarcvald torta

Fantastičnog je ukusa.

Koraci pripreme

1

Za kore:Mikserom umutiti 4 žumanceta,50 g šećera i 1 C vanilin šećer.Posebno umututi 4 belanceta u čvrst šam,dodati 50 g šećera i mutiti mikserom na najvećoj brzini sve dok se šećer ne istopi..U posudu sa žumancima dodati 2 kašike brašna, 2 kašike C kakao praha i izmešati.Dodati umućena belanca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.Kalup obložiti pek-papirom i rasporediti pripremljenu smesu.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta,a zatim smanjiti temperaturu na 150 stepena i koru peći još 10 minuta.Na isti način ispeći još jednu koru.Ostaviti ih da se ohlade,pa ih preseći na pola dobijajući tako četiri kore.Kore poprskati likerom.

2

Za voćni deo:U soku od višanja rastvoriti šećer,C čvrstin,usuti u šerpu i staviti na vatru.Kuvati dok se ne dobije potrebna gustina.Skloniti sa vatre,dodati višnje,izmešati i ostaviti da se dobro ohladi.

3

Za beli fil:Mikserom umutiti slatku pavlaku i C vanilin šećer u čvrst šlag.

4

Finalni postupak:Na tacnu staviti koru i premazati je trećinom fila od višanja.Zatim naneti beli fil.Ponoviti postupak još dva puta.Završiti četvrtom korom.Celu tortu premazati belim filom.Dekorisati rendanom čokoladom za kuvanje.Ostaviti u frižider da se stegne.

Autor

Vesna
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept