0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
20
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
20
8 komad jaja
200 g šećer
4 kašika brašno
500 g višnje
500 ml sok od višanja
2 kašika šećer
900 ml slatka pavlaka
100 ml liker Cherry Brandy
100 g čokolada za kuvanje
Fantastičnog je ukusa.
Za kore:Mikserom umutiti 4 žumanceta,50 g šećera i 1 C vanilin šećer.Posebno umututi 4 belanceta u čvrst šam,dodati 50 g šećera i mutiti mikserom na najvećoj brzini sve dok se šećer ne istopi..U posudu sa žumancima dodati 2 kašike brašna, 2 kašike C kakao praha i izmešati.Dodati umućena belanca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.Kalup obložiti pek-papirom i rasporediti pripremljenu smesu.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta,a zatim smanjiti temperaturu na 150 stepena i koru peći još 10 minuta.Na isti način ispeći još jednu koru.Ostaviti ih da se ohlade,pa ih preseći na pola dobijajući tako četiri kore.Kore poprskati likerom.
Za voćni deo:U soku od višanja rastvoriti šećer,C čvrstin,usuti u šerpu i staviti na vatru.Kuvati dok se ne dobije potrebna gustina.Skloniti sa vatre,dodati višnje,izmešati i ostaviti da se dobro ohladi.
Za beli fil:Mikserom umutiti slatku pavlaku i C vanilin šećer u čvrst šlag.
Finalni postupak:Na tacnu staviti koru i premazati je trećinom fila od višanja.Zatim naneti beli fil.Ponoviti postupak još dva puta.Završiti četvrtom korom.Celu tortu premazati belim filom.Dekorisati rendanom čokoladom za kuvanje.Ostaviti u frižider da se stegne.
Fantastičnog je ukusa.
Za kore:Mikserom umutiti 4 žumanceta,50 g šećera i 1 C vanilin šećer.Posebno umututi 4 belanceta u čvrst šam,dodati 50 g šećera i mutiti mikserom na najvećoj brzini sve dok se šećer ne istopi..U posudu sa žumancima dodati 2 kašike brašna, 2 kašike C kakao praha i izmešati.Dodati umućena belanca i lagano izmešati špatulom kako bi se svi sastojci sjedinili.Kalup obložiti pek-papirom i rasporediti pripremljenu smesu.Peći u dobro zagrejanoj rerni na 180 stepeni 20 minuta,a zatim smanjiti temperaturu na 150 stepena i koru peći još 10 minuta.Na isti način ispeći još jednu koru.Ostaviti ih da se ohlade,pa ih preseći na pola dobijajući tako četiri kore.Kore poprskati likerom.
Za voćni deo:U soku od višanja rastvoriti šećer,C čvrstin,usuti u šerpu i staviti na vatru.Kuvati dok se ne dobije potrebna gustina.Skloniti sa vatre,dodati višnje,izmešati i ostaviti da se dobro ohladi.
Za beli fil:Mikserom umutiti slatku pavlaku i C vanilin šećer u čvrst šlag.
Finalni postupak:Na tacnu staviti koru i premazati je trećinom fila od višanja.Zatim naneti beli fil.Ponoviti postupak još dva puta.Završiti četvrtom korom.Celu tortu premazati belim filom.Dekorisati rendanom čokoladom za kuvanje.Ostaviti u frižider da se stegne.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.