0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
6
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
6
2 g C Šlag krem sa ukusom vanile Jagode Mleko
1 g C Šlag classic Jagode Čokolada
2 g C Vanilin šećer Brašno Jaja Prašak za pecivo
Sem što je lagan za pripremu sastojke svaka domaćica ima u kući bez velike nabavke. Jako je lagan i gotov za tili čas.
U sud za mešanje stavljamo suve sastojke.
6 kašika brašna
6 kašika šećera
Jednu kesicu praška za pecivo
To premesamo kašikom.
Dodajemo 6 jaja i nastavimo sa mešanjem.
Gotovu smesu sipao u pleh i stavljamo u već zagrejanu rernu.
Naša kora ide na 200 stepeni sve dok kora ne bude pečena.
Zavisi od rernu nekad je to 20 minuta nekad 30 zavisi kako ko peče. I ponovimo ovaj proces još jedanput.
U činiju za mešanje šlaga sipamo casu ipo mleka to je od prilike 100ml.
Za njom dodajemo šlag krem sa ukusom vanile i pustimo da se promena sve dok šlag ne postane dovoljno gust da kad okrenemo činiju on ne ispada.
Jagode operem i jedan deo iseckamo na komadiće. Za ovu tortu 700g jagoda je dovoljno.
Kada izbacimo koru iz rernu iseckamo je sredinom tako da dobijam dve iste polovine.
Jednu polovinu naprskamo sa malo mleka tako da kora ne bude suva.
Uzmemo već pripremljen šlag nalazimo početnu koru.
U sredinu sipamo usitnjene jagode a po rubu stavimo ne usitnjene jagode .
To ponovimo i sa sledećom korom isscemo na pola jedan deo pokvarilo mlekom i polako redjamo dok ne istrošio ,jagode,i kore i ostavimo dovoljno šlaga da možemo prekriti tortu.
Tortu prekriveno šlagom i na vrhu recimo jagode.
Na kraju ostatak fila mozem
Sem što je lagan za pripremu sastojke svaka domaćica ima u kući bez velike nabavke. Jako je lagan i gotov za tili čas.
U sud za mešanje stavljamo suve sastojke.
6 kašika brašna
6 kašika šećera
Jednu kesicu praška za pecivo
To premesamo kašikom.
Dodajemo 6 jaja i nastavimo sa mešanjem.
Gotovu smesu sipao u pleh i stavljamo u već zagrejanu rernu.
Naša kora ide na 200 stepeni sve dok kora ne bude pečena.
Zavisi od rernu nekad je to 20 minuta nekad 30 zavisi kako ko peče. I ponovimo ovaj proces još jedanput.
U činiju za mešanje šlaga sipamo casu ipo mleka to je od prilike 100ml.
Za njom dodajemo šlag krem sa ukusom vanile i pustimo da se promena sve dok šlag ne postane dovoljno gust da kad okrenemo činiju on ne ispada.
Jagode operem i jedan deo iseckamo na komadiće. Za ovu tortu 700g jagoda je dovoljno.
Kada izbacimo koru iz rernu iseckamo je sredinom tako da dobijam dve iste polovine.
Jednu polovinu naprskamo sa malo mleka tako da kora ne bude suva.
Uzmemo već pripremljen šlag nalazimo početnu koru.
U sredinu sipamo usitnjene jagode a po rubu stavimo ne usitnjene jagode .
To ponovimo i sa sledećom korom isscemo na pola jedan deo pokvarilo mlekom i polako redjamo dok ne istrošio ,jagode,i kore i ostavimo dovoljno šlaga da možemo prekriti tortu.
Tortu prekriveno šlagom i na vrhu recimo jagode.
Na kraju ostatak fila mozem
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.