burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija6

Stara pouzdana

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
6

Sastojci

Fil

150-200 g C Šlag krem sa ukusom vanile Jagode Mleko

Dekoracija

100 g C Šlag classic Jagode

Kora

150-200 g C Vanilin šećer Brašno Jaja Prašak za pecivo

Stara pouzdana

Sem što je lagan za pripremu sastojke svaka domaćica ima u kući bez velike nabavke. Jako je lagan i gotov za tili čas.

Koraci pripreme

Priprema kore

U sud za mešanje stavljamo suve sastojke.
6 kašika brašna
6 kašika šećera
Jednu kesicu praška za pecivo
To premesamo kašikom.
Dodajemo 6 jaja i nastavimo sa mešanjem.
Gotovu smesu sipao u pleh i stavljamo u već zagrejanu rernu.
Naša kora ide na 200 stepeni sve dok kora ne bude pečena.
Zavisi od rernu nekad je to 20 minuta nekad 30 zavisi kako ko peče. I ponovimo ovaj proces još jedanput.

Priprema fila

U činiju za mešanje šlaga sipamo casu ipo mleka to je od prilike 100ml.
Za njom dodajemo šlag krem sa ukusom vanile i pustimo da se promena sve dok šlag ne postane dovoljno gust da kad okrenemo činiju on ne ispada.
Jagode operem i jedan deo iseckamo na komadiće. Za ovu tortu 700g jagoda je dovoljno.

Slaganje sastojak

Kada izbacimo koru iz rernu iseckamo je sredinom tako da dobijam dve iste polovine.
Jednu polovinu naprskamo sa malo mleka tako da kora ne bude suva.
Uzmemo već pripremljen šlag nalazimo početnu koru.
U sredinu sipamo usitnjene jagode a po rubu stavimo ne usitnjene jagode .
To ponovimo i sa sledećom korom isscemo na pola jedan deo pokvarilo mlekom i polako redjamo dok ne istrošio ,jagode,i kore i ostavimo dovoljno šlaga da možemo prekriti tortu.
Tortu prekriveno šlagom i na vrhu recimo jagode.
Na kraju ostatak fila mozem

Stara pouzdana

Sem što je lagan za pripremu sastojke svaka domaćica ima u kući bez velike nabavke. Jako je lagan i gotov za tili čas.

Koraci pripreme

Priprema kore

U sud za mešanje stavljamo suve sastojke.
6 kašika brašna
6 kašika šećera
Jednu kesicu praška za pecivo
To premesamo kašikom.
Dodajemo 6 jaja i nastavimo sa mešanjem.
Gotovu smesu sipao u pleh i stavljamo u već zagrejanu rernu.
Naša kora ide na 200 stepeni sve dok kora ne bude pečena.
Zavisi od rernu nekad je to 20 minuta nekad 30 zavisi kako ko peče. I ponovimo ovaj proces još jedanput.

Priprema fila

U činiju za mešanje šlaga sipamo casu ipo mleka to je od prilike 100ml.
Za njom dodajemo šlag krem sa ukusom vanile i pustimo da se promena sve dok šlag ne postane dovoljno gust da kad okrenemo činiju on ne ispada.
Jagode operem i jedan deo iseckamo na komadiće. Za ovu tortu 700g jagoda je dovoljno.

Slaganje sastojak

Kada izbacimo koru iz rernu iseckamo je sredinom tako da dobijam dve iste polovine.
Jednu polovinu naprskamo sa malo mleka tako da kora ne bude suva.
Uzmemo već pripremljen šlag nalazimo početnu koru.
U sredinu sipamo usitnjene jagode a po rubu stavimo ne usitnjene jagode .
To ponovimo i sa sledećom korom isscemo na pola jedan deo pokvarilo mlekom i polako redjamo dok ne istrošio ,jagode,i kore i ostavimo dovoljno šlaga da možemo prekriti tortu.
Tortu prekriveno šlagom i na vrhu recimo jagode.
Na kraju ostatak fila mozem

Autor

Anita ajvazi
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Slavske torte i sitni kolači"

Pošalji recept