burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sendvič torta sa jagodama

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30 - 60 minuta

Težina pripreme:
Zahteva određeno umeće

Sastojci

Za dve kore:

120 g mekog brašna

2 jajeta

45 g C Kakao praha

110 g šećera

100 ml suncokretovog ulja

180 g kisele pavlake

70 g jogurta

1/4 kašičice C Sode bikarbone

1 kašičica C Praška za pecivo

prstohvat soli

Za krem:

100 g C Šlag krema sa ukusom slatke pavlake

200-220 ml hladnog mleka

sveže jagode

Za glazuru:

60 g čokolade za kuvanje

5,6 kašika mleka

malo suncokretovog ulja

Sendvič torta sa jagodama

Opis recepta

U jednoj posudi izmešajte brašno, C Sodu bikarbonu, C Prašak za pecivo, so i C Kakao prah.

U drugoj posudi viljuškom umutite jaja, dodajte šećer, još malo mutite, pa dodajte ulje, kiselu pavlaku i jogurt, opet sjedinite sve sastojke, a zatim postepeno dodajte smesu iz prve posude, mešajući viljuškom, a potom i kašikom, da se sve lepo sjedini.

Dobijenu smesu podelite na dva jednaka dela u dva kalupa za pečenje (tepsije) prečnika 20 cm.

Dno obložite papirom za pečenje, a strane premažite uljem. Testo stavite da se peče u rernu zagrejanu na 180°C ,20 minuta.

Proverite čačkalicom da li je testo pečeno. Pečene kore odmah izvadite iz kalupa, skinite papir sa njih i pokrijte ih krpom, da se ne bi sušile dok se hlade.

Za fil umutite C Šlag krem sa ukusom slatke pavlake sa hladnim mlekom.

Najpre sipajte samo 200 ml mleka, pa, ako baš bude bilo potrebno, dodajte i ovih 20-ak ml, ali šlag nikako ne sme biti redak.

Jagode iseckajte na manje komade i ostavite sa strane.

Šlag odložite u frižider dok se kore ne ohlade.

Naši proizvodi

Vidi još proizvoda

Sendvič torta sa jagodama

Opis recepta

U jednoj posudi izmešajte brašno, C Sodu bikarbonu, C Prašak za pecivo, so i C Kakao prah.

U drugoj posudi viljuškom umutite jaja, dodajte šećer, još malo mutite, pa dodajte ulje, kiselu pavlaku i jogurt, opet sjedinite sve sastojke, a zatim postepeno dodajte smesu iz prve posude, mešajući viljuškom, a potom i kašikom, da se sve lepo sjedini.

Dobijenu smesu podelite na dva jednaka dela u dva kalupa za pečenje (tepsije) prečnika 20 cm.

Dno obložite papirom za pečenje, a strane premažite uljem. Testo stavite da se peče u rernu zagrejanu na 180°C ,20 minuta.

Proverite čačkalicom da li je testo pečeno. Pečene kore odmah izvadite iz kalupa, skinite papir sa njih i pokrijte ih krpom, da se ne bi sušile dok se hlade.

Za fil umutite C Šlag krem sa ukusom slatke pavlake sa hladnim mlekom.

Najpre sipajte samo 200 ml mleka, pa, ako baš bude bilo potrebno, dodajte i ovih 20-ak ml, ali šlag nikako ne sme biti redak.

Jagode iseckajte na manje komade i ostavite sa strane.

Šlag odložite u frižider dok se kore ne ohlade.

save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Voćne torte i
kolači"

Pošalji recept