burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme30-60 min

tezina pripreme Lako

broj porcija6

Ledena straćatela torta

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
30-60 min

Težina pripreme:
Lako

Broj porcija:
6

Sastojci

Torta sladoled:

1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella

200 ml mleka

150 g malina

100 g kupina

50 g ribizli

150 g piškota

150 g waffly rolls

100 g Cipiripi krema

Ledena straćatela torta

Idealna torta za vrele letnje dane! Bez kuvanja i pečenja, samo treba sačekati da se dobro ohladi.

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti Eskimko sladoled sa 200ml hladnog mleka ( 3minuta mikserom na najbržem stepenu).Odmah odvojiti 6 kašika sladoleda i sipati u kalup za ružice. Kalup staviti u friz da se stegne.

Korak 2

U kalup prečnika 18cm poređati piškote po dnu. Preko piškota poređati polovinu količine malina, pa sipati polovinu umućenog sladoleda , ali ne do samog zida kalupa. Po obodu zabosti unakrsno 6 piškota koje su skraćene na visinu kalupa. Između piškota poređati po 4 rolnice ( isto skraćene do visine kalupa).

Korak 3

Po sloju sladoleda poređati kupine , pa sipati drugu polovinu sladoleda. Po sladoledu dodati maline, prekriti ostatkom piškota i na kraju premazati cipiripijem ( izmešen crni i beli deo)

Korak 4

Tortu staviti u friz na najmanje sat vremena . Kada očvrsnu ružice u kalupu, izvaditi tortu, dekorisati je uz dodatak sitnog voća po želji i vratiti u friz do momenta služenja.

Korak 5

Torta je divnog čokoladno-voćnog ukusa .

Prijatno!

Naši proizvodi

Ledena straćatela torta

Idealna torta za vrele letnje dane! Bez kuvanja i pečenja, samo treba sačekati da se dobro ohladi.

Koraci pripreme

Korak 1

Umutiti Eskimko sladoled sa 200ml hladnog mleka ( 3minuta mikserom na najbržem stepenu).Odmah odvojiti 6 kašika sladoleda i sipati u kalup za ružice. Kalup staviti u friz da se stegne.

Korak 2

U kalup prečnika 18cm poređati piškote po dnu. Preko piškota poređati polovinu količine malina, pa sipati polovinu umućenog sladoleda , ali ne do samog zida kalupa. Po obodu zabosti unakrsno 6 piškota koje su skraćene na visinu kalupa. Između piškota poređati po 4 rolnice ( isto skraćene do visine kalupa).

Korak 3

Po sloju sladoleda poređati kupine , pa sipati drugu polovinu sladoleda. Po sladoledu dodati maline, prekriti ostatkom piškota i na kraju premazati cipiripijem ( izmešen crni i beli deo)

Korak 4

Tortu staviti u friz na najmanje sat vremena . Kada očvrsnu ružice u kalupu, izvaditi tortu, dekorisati je uz dodatak sitnog voća po želji i vratiti u friz do momenta služenja.

Korak 5

Torta je divnog čokoladno-voćnog ukusa .

Prijatno!

Autor

Sdjv
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Torte i kolači sa Eskimko sladoledom"

Pošalji recept