1
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 min
Lako
6
Vreme pripreme:
30-60 min
Težina pripreme:
Lako
Broj porcija:
6
1 kesica C Eskimko sa ukusom stracciatella
200 ml mleka
150 g malina
100 g kupina
50 g ribizli
150 g piškota
150 g waffly rolls
100 g Cipiripi krema
Idealna torta za vrele letnje dane! Bez kuvanja i pečenja, samo treba sačekati da se dobro ohladi.
Umutiti Eskimko sladoled sa 200ml hladnog mleka ( 3minuta mikserom na najbržem stepenu).Odmah odvojiti 6 kašika sladoleda i sipati u kalup za ružice. Kalup staviti u friz da se stegne.
U kalup prečnika 18cm poređati piškote po dnu. Preko piškota poređati polovinu količine malina, pa sipati polovinu umućenog sladoleda , ali ne do samog zida kalupa. Po obodu zabosti unakrsno 6 piškota koje su skraćene na visinu kalupa. Između piškota poređati po 4 rolnice ( isto skraćene do visine kalupa).
Po sloju sladoleda poređati kupine , pa sipati drugu polovinu sladoleda. Po sladoledu dodati maline, prekriti ostatkom piškota i na kraju premazati cipiripijem ( izmešen crni i beli deo)
Tortu staviti u friz na najmanje sat vremena . Kada očvrsnu ružice u kalupu, izvaditi tortu, dekorisati je uz dodatak sitnog voća po želji i vratiti u friz do momenta služenja.
Torta je divnog čokoladno-voćnog ukusa .
Prijatno!
Idealna torta za vrele letnje dane! Bez kuvanja i pečenja, samo treba sačekati da se dobro ohladi.
Umutiti Eskimko sladoled sa 200ml hladnog mleka ( 3minuta mikserom na najbržem stepenu).Odmah odvojiti 6 kašika sladoleda i sipati u kalup za ružice. Kalup staviti u friz da se stegne.
U kalup prečnika 18cm poređati piškote po dnu. Preko piškota poređati polovinu količine malina, pa sipati polovinu umućenog sladoleda , ali ne do samog zida kalupa. Po obodu zabosti unakrsno 6 piškota koje su skraćene na visinu kalupa. Između piškota poređati po 4 rolnice ( isto skraćene do visine kalupa).
Po sloju sladoleda poređati kupine , pa sipati drugu polovinu sladoleda. Po sladoledu dodati maline, prekriti ostatkom piškota i na kraju premazati cipiripijem ( izmešen crni i beli deo)
Tortu staviti u friz na najmanje sat vremena . Kada očvrsnu ružice u kalupu, izvaditi tortu, dekorisati je uz dodatak sitnog voća po želji i vratiti u friz do momenta služenja.
Torta je divnog čokoladno-voćnog ukusa .
Prijatno!
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.