0
                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
30-60 minuta
                                                                    
                                                                    Lako se priprema
                            
nekoliko teglica
Vreme pripreme:
30-60 minuta
Težina pripreme:
Lako se priprema
Broj porcija:
nekoliko teglica
1 kg očišćene dunje
1 kg šećera
1 kesica C vanilin šećera
300 ml vode
orasi po želji
Dunje oprati, očistiti, oljuštiti i iseći na kockice. Spustati ih u hladnu vodu da ostanu svetle.
Skuvati gust sirup od šećera i vode (kuvati oko 10 minuta). Vaditi kockice dunja iz vode i spuštati ih u skuvan sirup, pa kuvati dalje. 
Slatko je gotovo kad kašiku sirupa stavite na tacnu, ohladite, vrhom kašike napravite liniju, a linija ostaje. 
Pred kraj kuvanja dodati jezgra orahe, skloniti sa ringle i pokriti mokrom čistom krpom. 
Ostaviti da odstoji 10-15 sati na sobnoj temperaturi. 
Čiste i suve tegle staviti u rernu, uključiti je na 100 C. 
Posle pola sata izvaditi tegle, ostaviti ih da se skroz ohlade. 
Sipati slatko i dobro zatvoriti.
Dunje oprati, očistiti, oljuštiti i iseći na kockice. Spustati ih u hladnu vodu da ostanu svetle.
Skuvati gust sirup od šećera i vode (kuvati oko 10 minuta). Vaditi kockice dunja iz vode i spuštati ih u skuvan sirup, pa kuvati dalje. 
Slatko je gotovo kad kašiku sirupa stavite na tacnu, ohladite, vrhom kašike napravite liniju, a linija ostaje. 
Pred kraj kuvanja dodati jezgra orahe, skloniti sa ringle i pokriti mokrom čistom krpom. 
Ostaviti da odstoji 10-15 sati na sobnoj temperaturi. 
Čiste i suve tegle staviti u rernu, uključiti je na 100 C. 
Posle pola sata izvaditi tegle, ostaviti ih da se skroz ohlade. 
Sipati slatko i dobro zatvoriti.
                                Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.