0
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
60+ min
Srednje
oko 6 flaša
Vreme pripreme:
60+ min
Težina pripreme:
Srednje
Broj porcija:
oko 6 flaša
3 kg višanja
1000 ml vode
1,5 kg šećera
3 kesica C Limuntus
Za domaći sok od višnje će nam biti potrebno: -3 kg višanja -2 l + 8 l vode -1,5 kg kristal šećera -3 kesice C limuntusa Priprema: 3kg višanja skuvati sa 2 l vode, kada su višnje kuvane iscediti ih kroz gazu. Zatim u dobijen sok dodati još 8 l vode, 1,5 kg šećera i 3 kesice C limuntusa. Kada nam sve to provri kuvati još 10-ak minuta i za to vreme neohodno je skidati penu koja se stvara. Kada je sok gotov sipati ga vrućeg u sterilisane flaše koje odmah i zatvarate. Flaše prekriti krpom i ušuškati ih dok se ne ohlade.
3 kg višanja skuvati sa 2 l vode. Kada se višnje skuvaju - procediti ih i odvojiti sok u zasebnu veću šerpu kako bismo u nju dodali još 8 l vode, 1,5 kg šećera i 3 kesice C limuntusa. Kada nam sok provri - kuvamo još 10-ak minuta i pritom skidamo penu koja se stvara. Gotov vreo sok sipamo direktno u sterilisane flaše i zatvarmo poklopcem. Spremljene flaše pokriti i ušuškati krpom i sačekati da se ohlade.
Za domaći sok od višnje će nam biti potrebno: -3 kg višanja -2 l + 8 l vode -1,5 kg kristal šećera -3 kesice C limuntusa Priprema: 3kg višanja skuvati sa 2 l vode, kada su višnje kuvane iscediti ih kroz gazu. Zatim u dobijen sok dodati još 8 l vode, 1,5 kg šećera i 3 kesice C limuntusa. Kada nam sve to provri kuvati još 10-ak minuta i za to vreme neohodno je skidati penu koja se stvara. Kada je sok gotov sipati ga vrućeg u sterilisane flaše koje odmah i zatvarate. Flaše prekriti krpom i ušuškati ih dok se ne ohlade.
3 kg višanja skuvati sa 2 l vode. Kada se višnje skuvaju - procediti ih i odvojiti sok u zasebnu veću šerpu kako bismo u nju dodali još 8 l vode, 1,5 kg šećera i 3 kesice C limuntusa. Kada nam sok provri - kuvamo još 10-ak minuta i pritom skidamo penu koja se stvara. Gotov vreo sok sipamo direktno u sterilisane flaše i zatvarmo poklopcem. Spremljene flaše pokriti i ušuškati krpom i sačekati da se ohlade.
Sačuvaj u knjižicu recepata
Sačuvaj na profilu
Pogledajte neke od najukusnijih recepata koje su pripremili ljubitelji slatke tradicije. Uživajte u pripremi i javite nam utiske.