burger c logo
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

vreme pripreme60+ min

tezina pripreme Srednje

broj porcijaoko 6 flaša

Domaći sok od višnje

Osnovne informacije

Vreme pripreme:
60+ min

Težina pripreme:
Srednje

Broj porcija:
oko 6 flaša

Sastojci

Sok

3 kg višanja

1000 ml vode

1,5 kg šećera

3 kesica C Limuntus

Domaći sok od višnje

Za domaći sok od višnje će nam biti potrebno: -3 kg višanja -2 l + 8 l vode -1,5 kg kristal šećera -3 kesice C limuntusa Priprema: 3kg višanja skuvati sa 2 l vode, kada su višnje kuvane iscediti ih kroz gazu. Zatim u dobijen sok dodati još 8 l vode, 1,5 kg šećera i 3 kesice C limuntusa. Kada nam sve to provri kuvati još 10-ak minuta i za to vreme neohodno je skidati penu koja se stvara. Kada je sok gotov sipati ga vrućeg u sterilisane flaše koje odmah i zatvarate. Flaše prekriti krpom i ušuškati ih dok se ne ohlade.

Koraci pripreme

Spremanje soka

3 kg višanja skuvati sa 2 l vode. Kada se višnje skuvaju - procediti ih i odvojiti sok u zasebnu veću šerpu kako bismo u nju dodali još 8 l vode, 1,5 kg šećera i 3 kesice C limuntusa. Kada nam sok provri - kuvamo još 10-ak minuta i pritom skidamo penu koja se stvara. Gotov vreo sok sipamo direktno u sterilisane flaše i zatvarmo poklopcem. Spremljene flaše pokriti i ušuškati krpom i sačekati da se ohlade.

Domaći sok od višnje

Za domaći sok od višnje će nam biti potrebno: -3 kg višanja -2 l + 8 l vode -1,5 kg kristal šećera -3 kesice C limuntusa Priprema: 3kg višanja skuvati sa 2 l vode, kada su višnje kuvane iscediti ih kroz gazu. Zatim u dobijen sok dodati još 8 l vode, 1,5 kg šećera i 3 kesice C limuntusa. Kada nam sve to provri kuvati još 10-ak minuta i za to vreme neohodno je skidati penu koja se stvara. Kada je sok gotov sipati ga vrućeg u sterilisane flaše koje odmah i zatvarate. Flaše prekriti krpom i ušuškati ih dok se ne ohlade.

Koraci pripreme

Spremanje soka

3 kg višanja skuvati sa 2 l vode. Kada se višnje skuvaju - procediti ih i odvojiti sok u zasebnu veću šerpu kako bismo u nju dodali još 8 l vode, 1,5 kg šećera i 3 kesice C limuntusa. Kada nam sok provri - kuvamo još 10-ak minuta i pritom skidamo penu koja se stvara. Gotov vreo sok sipamo direktno u sterilisane flaše i zatvarmo poklopcem. Spremljene flaše pokriti i ušuškati krpom i sačekati da se ohlade.

Autor

KamaIsa
save

Sačuvaj u knjižicu recepata

save

Sačuvaj na profilu

homepage banner2

NAGRADNI KONKURS

Učestvuj u konkursu
"Poslastice sa kokosom"

Pošalji recept